Talijanke bliske kleru pisale Papi: Ukini celibat, jer i svećenicima treba ljubav

Tekst: I.Kri.
Foto: AFP

DESETAK Talijanki, koje tvrde da su imale "prisne odnose" sa svećenicima, objavile su otvoreno pismo Papi te od njega zatražile da ukine celibat.

Iako je pismo na jednom od foruma objavljeno u ožujku, tek je ovih dana izašlo u medijima. "Svećenik, kao svako ljudsko biće, mora živjeti sa svojom obitelji kako bi volio i bio voljen", stoji u pismu te se dodaje kako je celibat "muški" zakon koji treba prilagoditi vremenu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Talijanka pet godina bila u "platonskoj vezi" sa svećenikom

Danas vatikanski glasnogovornik Frederico Lombardi nije želio komentirati pismo. Od desetak žena koje su pismo potpisale samo tri su napisale svoje ime i prezime. Jedna od njih je 42-godišnja Stefania Salomone koja živi u Rimu i tvrdi da je pet godina imala "bliski odnos" sa svećenikom. Kazala je da sa svećenikom nije imala seksualni, već "platonski" odnos, piše CNN.

Salomone kaže da su bili zaljubljeni, no kada je svećenik izjavio svoju ljubav, onda je i prekinuo vezu. Tvrdi kako zna 40 žena koje su bile ili jesu u situaciji sličnoj njezinoj. "Neke su ljubavnice, a druge 'posebne prijateljice'", kaže Salomone. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara