Talijanska policija zaplijenila mafijaške vile u Rimu, pogledajte taj luksuz

Talijanska policija zaplijenila mafijaške vile u Rimu, pogledajte taj luksuz
Slike su nasatale nakon uhićenja ovog ljeta Foto: EPA

TALIJANSKA policija zaplijenila je osam luksuznih vila u Rimu koje je nezakonito sagradio najzloglasniji mafijaški klan u gradu.

Gradonačelnica Virginia Raggi kazala je da će vile u vlasništvu mafijaša Casamonice biti srušene do kraja godine.

"Danas je povijesni dan za Rim i Rimljane", kazala je Raggi, članica Pokreta pet zvijezda, koju se kritizira što nije učinila više kako bi raščistila grad.

"Prekidamo višegodišnju nezakonitu gradnju i šaljemo snažnu poruku klanu Casamonica", kazala je.

Sprovod s helikopterima i laticama

Casamonica je godinama djelovala u sjeni, a pozornost javnosti privukla je raskošnim pogrebom jednog svojeg kuma 2015. Na nazočne su iz helikoptera bile bacane ružine latice, a na ogradi gradske bazilike bili su izvješeni plakati s porukom: "Osvojio si Rim, sada osvoji raj."

Obitelj Casamonica povezuje se s kriminalom u jugoistočnim četvrtima Rima već desetljećima, ali je taj pogreb izazvao žestoke kritike političara koji su zatražili od pravosuđa da im se stane na kraj.

U srpnju su uhićena 33 člana tog klana u luksuznim nekretninama punim pozlaćenih ogledala, mramornih kipova i ekstravagantnog, raskošnog pokućstva.

Raggi je kazala da su neke od vila zaplijenjenih u utorak sagrađene na područjima od arheološkog interesa. Neke su čak obuhvatile dijelove povijesnog akvadukta Felice iz 16. stoljeća, kazala je.

Zamjenik premijera Matteo Salvini, vođa krajnje desne Lige, obećao je da će se pridružiti akciji kada buldožeri započnu rušenje. "Zabava je gotova", rekao je.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
;
Učitavanje komentara