Talijanski političar cvijećem protiv bodljikave žice u Istri: "Ograda ugrožava temelje EU"

Talijanski političar cvijećem protiv bodljikave žice u Istri: "Ograda ugrožava temelje EU"

Foto: FAH

PREDSJEDNIK talijanske pokrajine Gorizia Enrico Gherghetta u četvrtak će na graničnom prijelazu u Istri Kaštel/Dragonja položiti buket cvijeća uz  bodljikavu žicu koju je tamo postavila Slovenija, kako bi izrazio neslaganje s podjelama u Europskoj uniji, objavio je tršćanski list "Primorski dnevnik" koji izlazi na slovenskom jeziku.

"Ta ograda ugrožava temelje Europske unije, potrebno ju je što prije ukloniti", kazao je političar rođen u Rijeci 1957. godine, član Demokratske stranke, u najavi svog prosvjednog pohoda, te dodao kako je besmisleno govoriti o prekograničnoj suradnji, a u isto vrijeme podizati ograde.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Naša ideja o Europi u Istri je postala upitna", kazao je Gherghetta koji će na slovensko-hrvatski granični prijelaz doći u pratnji više kolega odbornika i lokalnih političara iz Italije.
Na prijelazu Kaštel njega će dočekati i predsjednik Unije Talijana Maurizio Tremul, te više gradonačelnika iz hrvatske Istre. Oni su proteklih tjedana više puta upozorili na štetne posljedice žice koju Slovenija opravdava zbog opasnosti od navodnog migracijskog vala koji bi to područje mogao zahvatiti na proljeće.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara