Talijanski premijer bijesan na susjede zbog ograde na granici: Austrija je besramna

Talijanski premijer bijesan na susjede zbog ograde na granici: Austrija je besramna

Foto: Hina

TALIJANSKI premijer Matteo Renzi osudio je planove Austrije da zaustavi migrantski val jačanjem pograničnih kontrola na alpskom prijelazu Brenner između Italije i Austrije.

Austrijski plan je "besramno protivan europskim pravilima, a također je protivan povijesti, kao što ide i protiv logike i protiv budućnosti", navodi se u Renzijevoj izjavi postavljenoj na njegovoj internetskoj stranici. 

Renzi je objavio brojke prema kojima broj migranata koji je stigao u Italiju preko Mediterana ove godine nije veći nego li u istom razdoblju 2014. i 2015., ustvrdivši da one pokazuju da je uzbuna oko migracije "pretjerana".

Austrija planira krajem svibnja ili početkom lipnja početi sa strožim kontrolama na glavnom graničnom prijelazu s Italijom, jer očekuje da će tada stizati 500 migranata dnevno, objavio je u srijedu list Tiroler Tageszeitung. 

Žičana ograda bit će podignuta u dužini do 400 metara na planinskom graničnom prijelazu Brenner kako bi se migranti usmjeravali na kontrolne točke, piše taj regionalni list pozivajući se na policijske izvore.

Kamioni i automobili morat će usporiti na 30 kilometara na sat i bit će pregledani, što će otežati promet na jednom od glavnih pravaca za prijevoz tereta.

Zaustavljat će se i vlakovi koji preko Brennera ulaze iz Italije u Austriju, prenosi list.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara