Talijanski premijer pozvao sugrađane da ljetuju u domovini

Talijanski premijer pozvao sugrađane da ljetuju u domovini
Ilustracija: EPA

TRI mjeseca nakon izbijanja zaraze koronavirusa u Italiji premijer Giuseppe Conte pohvalio je danas svoje sunarodnjake u borbi protiv pandemije.

"Ako je najgore iza nas, to dugujemo svojim građanima koji su promijenili svoje životne navike", rekao je Conte danas u Zastupničkom domu u Rimu.

Conte: Izazovi narednih nekoliko mjeseci bit će još teži

Međutim, izazovi narednih nekoliko mjeseci bit će još teži, rekao je talijanski premijer, dodavši da Italija mora pokrenuti problematično gospodarstvo dok drži stopu zaraze pod kontrolom.

Conte pozvao Talijane da se odmaraju u domovini

U svrhu promicanja turizma, Conte je pozvao 60 milijuna Talijana da se odmaraju u svojoj zemlji. On se posebno obratio mladim ljudima upozorivši ih je da još nije vrijeme za veselje, zabavu i noćni život, s obzirom na to da se sve učestalije prijavljuju slavlja i okupljanja mladih ljudi. 

Conte je zatražio od banaka da daju još više zajmova

Dodatno, Conte je zatražio da se banke više obvežu.

"Bankarski sustav može i mora davati više zajmova", rekao je nezavisni čelnik vlade. Najavio je da će Italija uskoro početi testirati planiranu aplikaciju Immuni za detektiranje koronavirusa. Ona će omogućiti svim ljudima koji su zaraženi da lociraju one ljude s kojima su bili u kontaktu.

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara