Talijanski svećenik koji je zlostavljao 11-godišnju curicu: "Sotona me naveo"

Talijanski svećenik koji je zlostavljao 11-godišnju curicu: "Sotona me naveo"
Ilustracija: 123RF

KATOLIČKI svećenik koji je u Italiji optužen da je seksualno zlostavljao 11-godišnju djevojčicu, za svoj je čin okrivio - sotonu.

Paolo Glaenzer, 70-godišnji talijanski svećenik, uhićen je prošlog mjeseca pod sumnjom da je zlostavljao curicu u autu u Calenzanu, nedaleko od Firence. Trenutno je u kućnom pritvoru dok se istraga nastavlja. 

Unatoč ozbiljnim optužbama, svećenik tvrdi da nije kriv za to što se dogodilo. U intervjuu za talijanske novine Corriere Fiorrentino, Glaenzer je izjavio da ga je sotona namamio na seksualno zlostavljanje, ali i da je mislio da je djevojčica mnogo starija nego što uistinu jest. 

Izjavio je i da mu je "jako žao zbog toga što se dogodilo te da ga je vrag zavarao i da se zbog toga upustio u zlostavljanje djevojčice".

"Samo Bog mi može suditi"

"Pogriješio sam, priznajem", rekao je svećenik pedofil u intervjuu i dodao da se "pouzdaje u Isusa i Mariju" i da mu "samo Bog može suditi".

Sotonu je okrivio jer mu se djevojčica "činila mnogo starija nego što jest", izjavio je da je mislio da ima barem petnaest godina, iako bi i tada to bilo seksualno iskorištavanje djeteta s obzirom na dobnu granicu od 16 godina za pristanak na seksualne odnose, a ovdje se još radi o svećeniku koji je na najodvratniji mogući način iskoristio autoritet i povjerenje djeteta.

Nevjerojatno, ali svećenik koji daje ovakve izjave nakon što je zlostavljao 11-godišnju djevojčicu (i priznaje to) i dalje je samo u kućnom pritvoru. 

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara