tamburaši i njihovi fanovi svoju novu godinu čekaju u vinkovcima

Već treću godinu sredinom siječnja u Vukovarskosrijemskoj županiji okupljaju se poštovatelji tamburaške glazbe i članovi brojnih hrvatskih tamburaških bendova kako bi uz pjesmu i veselje proslavili i dočekali ´tamburašku Novu godinu´.

Kako većina glazbenika, među koje spadaju i tamburaši, Novu godinu po pravilu dočekuju radno, svirajući na brojnim novogodišnjim dočecima i zabavama, rodila se ideja da se, kada prođe novogodišnje slavlje, na jednom mjestu okupe i provesele i sami tamburaši.

Nakon što je prve dvije godine ´doček´ organiziran u Županji, ove godine ´tamburaška nova godina´ slavi se u Vinkovcima u restoranu ´Gordana´, a brojne goste uz bogatu trpezu zabavlja ciganski tamburaški sastav ´Bit će skoro propast svijeta´ iz Deranja u Bačkoj (SRJ).
Tekst se nastavlja ispod oglasa

´Bit će skoro propast svijeta´ Vinkovčanima su dobro poznati kao sudionici tamburaškog Memorijala Hrvoja Majića koji se održava svake godine u Vinkovcima.

Gostima dočeka ´tamburaške Nove godine´ poslužena je svinjokoljska večera uz obvezatne slavonske specijalitete poput pečenih kobasica, krvavica, čvaraka i sarme, dok su kao slatka poslastica služene vruće krofne s pekmezom.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara