Taškent: Crkvenac s predsjednikom EBRD-a

HRVATSKI ministar financija Mato Crkvenac, koji predvodi hrvatsko izaslanstvo na godišnjem zasjedanju Europske banke od 3. do 5. svibnja u Taškentu u Uzbekistanu, sastao se u subotu ujutro s predsjednikom Europske banke za obnovu i razvoj (EBRD) Jeanom Lemierreom, priopćilo je Ministarstvo financija.

Tom prigodom Lemierre je istaknuo da Hrvatska postiže odlične gospodarske rezultate i da se to sve češće ističe i u gospodarskim i u političkim krugovima. Iznimno je važno, istaknuo je, što se uz visoku gospodarsku i političku stabilnost počeo rješavati problem nezaposlenosti, nastavlja se u priopćenju.

Posebno je istaknuo kako je suradnja između Europske banke za obnovu i razvoj i Hrvatske uspješna, te kako vjeruje da će tako biti i u buduće.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatsko izaslanstvo i Lemierre razgovarali su i o novim zajedničkim aktivnostima Hrvatske i Europske banke za obnovu i razvoj, a posebno o projektima gradova i županija, od infrastrukture do zaštite okoliša. Lemierre je sa zadovoljstvom prihvatio poziv da posjeti Hrvatsku i to već u rujnu ove godine.

Pritom je istaknuo kako očekuje da Hrvatska, kao zemlja koja je svojevrsna lokomotiva gospodarskog razvoja i jedna od najrazvijenijih zemalja u regiji bude domaćin važnih sastanaka EBRD-a, uključujući i mogućnost da bude domaćin godišnjem zasjedanju, najvjerojatnije, 2005. godine, kaže se na kraju priopćenja."

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara