Tehnomobil razvio alarmni komunikator NAC-1001

SABOTAŽA komunikacije alarmnih centrala (presijecanje ili kvar telefonske linije i sl.) u objektima spojenim na dojavni centar zaštitarskih kuća rezultira nedostatkom pravovremene informacije o gubitku komunikacije na objektu. Kako je u tom slučaju nemoguće pravodobno intervenirati na potencijalnu incidentnu situaciju, nastala je potreba za uređajem koji će takve aktivnosti detektirati te proslijediti upozorenje o prekidu komunikacije u dojavni centar.

Prvi u regiji, Tehnomobil je ponudio rješenje ovog problema - mrežno orijentirani uređaj NAC-1001 (Network Alarm Communicator), odnosno TCP/IP alarmni komunikator. Uređaj je u cijelosti nastao kao rezultat vlastitih razvojnih snaga tvrtke Tehnomobil te suradnje sa dugogodišnjim partnerima tvrtke.

NAC-1001 služi za prihvat klasičnih protokola iz alarmne centrale (CONTACT ID) i njihovu konverziju u sigurnu TCP/IP komunikaciju preko frame relaya, iznajmljenog voda, GPRS-a, GPS-a, satelitske veze ili bilo kojeg drugog komunikacijskog kanala koji je u stanju prenositi TCP/IP protokol.

Zahvaljujući uređaju NAC-1001, veza prema centru se neprestano provjerava putem odgovarajuće mrežne infrastrukture (korporativna mreža banke, pošte i sl). U slučaju prestanka komunikacije preko prijenosnog kanala, komunikacija s dojavnim centrom zaštitarske službe će se pokušati ostvariti sekundarnom vezom (npr. GPRS ili telefonskom linijom). Ako se niti na ovaj način ne uspostavi komunikacija sa centrom, na incidentnu lokaciju će izaći interventna ekipa za osiguranje objekta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Što se tiče tehničke izvedbe uređaja, NAC-1001 je kompatibilan sa svim tipovima alarmnih centrala koje komuniciraju u Contact ID formatu. Na taj se način ostvaruju značajne uštede jer nema potrebe za mijenjanjem postojećih centrala na objektima.

Uređaj također ne postavlja nikakve dodatne predradnje za montažu koja je time bitno pojednostavljena. Sustav je kompatibilan s većinom nadzornih programa u dojavnim centrima te ne postoji potreba za nabavkom dodatnog hardvera ili softvera za ispravno funkcioniranje, kao ni za dodatnom obukom osoblja.

NAC-1001 će svoju primjenu naći u brojnim organizacijama, najčešće bankama, kojima je od vitalne važnosti osigurati neprekidnu komunikaciju štićenih objekata sa dojavnim centrima.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara