Tel Aviv: Odgovornost za napad preuzeo Islamski džihad

PRIPADNIK radikalnog palestinskog militantnog pokreta Islamski džihad preuzeo je u subotu u ime pokreta odgovornost za samoubilački napad na noćni klub u Tel Avivu u kojemu su osim napadača poginule četiri osobe, a ozlijeđeno ih je pedesetak, prenosi agencija France presse.

"Napad je počinjen kao odgovor na ubojstva i uništenja kuća" što su ih počinili Izraelci, rekao je u video snimci dužnosnik koji se predstavio kao Abdallah Chibaya iz područja Tulkarema odakle je podrijetlom i bombaš-samoubojica. U spomenutoj snimci Chibaya optužuje dužnosnike Palestinske samouprave, koji su oštro osudili napad, za suradnju s Izraelcima i Amerikancima.

Agencija dpa izvijestila je kako je odgovornost za subotnji samoubilački napad u ime Islamskog džihada u telefonskom pozivu s nepoznate lokacije u Libanonu preuzela osoba koja se predstavila kao jedan od čelnika pokreta po imenu Abu Tarik. On je kazao kako je jednomjesečno razdoblje mira dogovoreno s Palestinskom samoupravom "završeno".
Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Izraelci nisu poštovali dogovor. To je glavni povod za ovu akciju. Dok god druga strana bude pribjegavala nasilju to ćemo činiti i mi", istaknuo je.


Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara