Tele2 ima pravomoćnu građevinsku dozvolu za postavljanje bazne postaje u Kaštelima

MOBILNI operater Tele2 priopćio je kako ima pravomoćnu građevinsku dozvolu za postavljanje bazne postaje u Kaštel Starom te sudsku odluku kojom se, pod prijetnjom ovrhe, dopušta pristup njihovim kooperantima do krova radi postavljanja bazne stanice.

Uprava priopćenjem reagira na navodne neistinite napise u dijelu hrvatskih medija da Tele2 nema dozvole za izgradnju i postavljanje osnovne postaje pokretnih komunikacija u Kaštel Starom, gdje je jučer izbio sukob između policije i mještana.

Mještani su nastojali dokazati da je postavljanje aparature mobilnog operatera u najužem središtu mjesta na krov jedne zgrade nezakonito i nedopustivo, a isticali su i da su zabrinuti zbog zdravlja.

Tele2 opovrgava i da je predmetna čestica zemljišta u vlasništvu Grada, već u suvlasništvu vlasnika zgrade te ističe da mještani Kaštela Starog ne moraju imati bojazni po vlastito zdravlje jer je tvrtka nekoliko puta poduzela sva potrebna mjerenja jakosti električnog polja i gustoće snage sukladno propisima Republike Hrvatske, stoji u priopćenju.

J.Da.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
;
Učitavanje komentara