Telefonske komunikacije Europa - Alžir "gotovo nikakve"

TELEFONSKE komunikacije između Europe i Alžira u ovome su trenutku "ravne nuli", nakon snažnog potresa koji je u srijedu navečer pogodio područje oko glavnoga grada, izvijestili su u petak predstavnici tvrtke France Telecom, koji "od četvrtka pokušavaju pronaći alternativna rješenja kako bi se telefonske veze uspostavile preko susjednih zemalja".

Potres koji je pogodio Alžir u srijedu navečer oštetio je odvojke nekoliko podmorskih telefonskih kabela koji omogućuju telefonske veze između Europe, zemalja Magreba, Bliskog istoka, Azije i područja zemalja oko Pacifika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Telefonski kabeli Alpal 2 (koji povezuju Palma de Mallorcu i Alžir), Sea-Me-We 2 (Marseille-Singapur), Sea-Me-We 3 (koji se proteže do Pacifika) i Flag (Velika Britanija - Azija preko Sueskog kanala) prekinuti su duž Alžira.

"Nije oštećen samo jedan dio kabela Sea-Me-We 3 i trudimo se da to iskoristimo pa preko kopnenog dijela Maroka dopremo do Alžira", kazao je glasnogovornik tvrtke France Telecom dodavši kako se slična operacija pokušava i preko Tunisa.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara