Tenzije između vladajućih osječkih stranaka zbog izgradnje rukometne dvorane

Tenzije između vladajućih osječkih stranaka zbog izgradnje rukometne dvorane

GRADNJA dvorane za Svjetsko rukometno prvenstvo u Osijeku narušila je odnose između koalicijskih partnera u gradu.

Osječki dogradonačelnik, predsjednik HDSSB-a Vladimir Šišljagić ni na trećoj sjednici Gradskog poglavarstva nije dobio uvid u traženu dokumentaciju o izgradnji dvorane, javlja HTV.

Šišljagić kaže kako HDSSB ne dovodi u sumnju "niti jedan jedini detalj vezan za izgradnju dvorane", nego da samo traže uvid u dokumentaciju. Budući da nije dobio traženu dokumentaciju, Šišljagić je današnju sjednicu gradskog poglavarstva, na kojoj je donesena odluka o izgradnji dvorane "Gradski vrt" po modelu javnoprivatnog partnerstva te sklapanju sporazuma s Vladom RH o plaćanju zakupnine za dvoranu, napustio prije njezina kraja.

Osječko je gradsko poglavarstvo odluku tako donijelo bez članova HDSSB-a, a prijedlog je poslan Vladi na razmatranje.

Troškovi izgradnje, opremanja i upravljanja dvoranom procjenjuju se na 691,37 milijuna kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Đapić, koji kaže da je projekt "vrjedniji i od koalicije s Glavaševim HDSSB-om", smatra da je namjera HDSSB-a bila zaoštriti odnose "iz razloga koji su samo njima poznati".

Predsjednik HSP-a kaže kako njegova stranka namjerava nastaviti koaliciju ukoliko "prođe" dvorana Gradski vrt. "Ako ne prođe, nema smisla", kazao je Đapić.

Do zaoštravanja odnosa između vladajućih stranaka u Osijeku posljednji je put došlo prošle godine, kada je bilo problema vezano za usuglašavanje proračuna Grada Osijeka za 2007. godinu.

Foto:Index

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara