HSP AS odlučio kazneno prijaviti Milanovića pa se krivo pozvao na zakon

HSP AS odlučio kazneno prijaviti Milanovića pa se krivo pozvao na zakon

Foto: FAH

POTPREDSJEDNIK Sabora i predsjednik HSP AS-a Ivan Tepeš kazao je kako ga je Zoran Milanović izjavama na konferenciji za novinare uvrijedio.

"Nazivati me profašistom je uvreda", rekao je za HRT.

"Milanović lovi vještice i izmišlja imaginarne fašiste i naciste. O tome govori samo zato što ništa nije napravio u gospodarstvu", smatra Tepeš. Najavio je kako će čekati da na Milanovićev "govor mržnje reagiraju institucije".

HSP AS će podnijeti kaznenu prijavu protiv Milanovića

"Osuđujem svaki govor mržnje, ali očekujem da se zakoni provode neslektivno. Javno govorim - vidjet ćemo hoće li hrvatska javnost reagirati i hoće li DORH ovaj govor mržnje sankcionirati", dodao je.

"Ja nisam bio na čelu kolone, pridružio sam se svojim braniteljima i opet ću to učiniti i kao građanin. Imam pravo govora i nitko me nikad u tome neće spriječiti".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

HSP AS najavio je na svojim stranicama da će kazneno prijaviti Milanovića, no pritom su pogriješili u navođenju stavka Kaznenoga zakona. HSP AS namjeravao je Milanovića prijaviti zbog zločina iz mržnje, no pritom se zabunom pozvao na članak 87., stavak 20. Kaznenog zakona, koji govori o računalnim programima:

"Računalni program je skup računalnih podataka koji su u stanju prouzročiti da računalni sustav izvrši određenu funkciju", tako stoji u navedenom stavku.

Priopćenje HSP AS-a u nastavku prenosimo u cijelosti.

Krivo pozivanje na Kazneni zakon

"Povodom konferencije za novinare predsjednika SDP-a Zorana Milanovića održane 27.01.2016. HSP AS kazneno će prijaviti Zorana Milanovića. Na navedenoj konferenciji isti je potpredsjednika Hrvatskog sabora i predsjednika HSP AS Ivana Tepeša, prof. grubo uvrijedio rekavši „Jučer smo imali filofašistički marš, i to je ono što HDZ donosi - najgore je što su marš predvodila dvojica filofašista od kojih je jedan potpredsjednik Sabora“. S obzirom kako je predsjednik HSP AS Ivan Tepeš, prof. jedini potpredsjednik Sabora koji je svojom nazočnošću dao potporu slobodi govora, iz iste je izjave sasvim razvidno kako predsjednik SDP-a Zoran Milanović predsjednika HSP AS Ivana Tepeša, prof. smatra filofašistom.

Predsjednik HSP AS Ivan Tepeš, prof. kao i glavni tajnik stranke i saborski zastupnik HSP AS Pero Ćorić svojim su dolaskom dali podršku Z1 televiziji kojoj je, bez ikakve prilike za obranom, grubo uskraćeno emitiranje u trajanju od tri dana od strane Agencije za elektroničke medije. Svojim dolaskom i medijskim izjavama tijekom prosvjeda, potpredsjednik Hrvatskog sabora Ivan Tepeš, prof. naglasio je kako oštro osuđuje pristup Agencije koja sama sebi daje za pravo tumačiti što je govor mržnje, a čime se automatski van nadležnosti stavlja sudbenu vlast.

Podršku takvim demokratskim vrijednostima predsjednik SDP-a Zoran Milanović smatra filofašizmom i zbog toga će morati kazneno odgovarati. Kako se ovako grubom etiketiranju ne nazire kraj, HSP AS podnijet će kaznenu prijavu protiv Zorana Milanovića zbog zločina iz mržnje sukladno članku 87., stavku 20. Kaznenog zakona. Osim toga, HSP AS iskoristit će sve moguće zakonske mehanizme da zaštiti svoj ugled i ugled svojih dužnosnika od sličnih neutemeljenih napada.

HSP AS ovim putem traži službenu istragu od DORH-a jer Zoran Milanović ujedno vrijeđa i instituciju potpredsjednika Hrvatskog sabora, a čije se vrijednosti moraju štititi po službenoj dužnosti.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara