Tko je ISIL-ovac koji je nedavno uhićen u BiH? Pokušao je obrezati ženu

Tko je ISIL-ovac koji je nedavno uhićen u BiH? Pokušao je obrezati ženu

Screenshot: YouTube

PRIJE dva dana na granici  Bosne i Hercegovine prema Srbiji uhićen je pripadnik tzv. Islamske države Enes Mešić. Pokušavao je ilegalno prijeći granicu kako bi se ponovno priključio terorističkoj organizaciji u čijim se redovima već borio. Prošle godine sud u BiH osudio ga je na tri godine zatvora upravo zbog toga. Policajci su kod njega pronašli 5.000 eura.

Tko je Enes Mešić?

Mešić je pripadnik zatvorene vehabijske zajednice u Gornjoj Dubnici kod Kalesija, a smatra ga se jednim od najradikalnijih pripadnika ovog pokreta u BiH.

U presudi koju je prošle godine donio sud u BiH stoji kako je Mešić osuđen zbog ratovanja u Siriji i ilegalnog prelaska granice Turske i Sirije, piše sarajevsko Oslobođenje.

Pokušao obrezati suprugu

Prije nešto više od tri godine, u veljači 2013. protiv Mešića je pokrenuta istraga zbog nasilja nad 22-godišnjakinjom iz Busovače. Nesretna djevojka dovezena je u KCUS iz travničke bolnice u kritičnom stanju. Mediji su tada pisali da ni najiskusniji liječnici sarajevske bolnice nisu vidjeli takve ozljede. Mešić je svoju suprugu pokušao obrezati.

Nakon toga otišao je u ratovati u Siriju. Po povratku 2014., uhićen je u operaciji Damask bosansko-hercegovačke policije.

Iza rešetaka

Pisalo se kako je 2015. stupio u šerijatski brak s 21-godišnjakinjom koju je pokušao prebaciti na sirijsko ratište. Prije nego je u tome uspio, policija je djevojku uhitila. Nisu potvrđene informacije da je prije toga uspio druge dvije djevojke odvesti u Siriju.

Prema posljednjim informacijama iz Suda BiH, Mešić je nakon uhićenja prije dva dana poslan na izdržavanje zatvorske kazne. 


 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara