Teroristi iz Turske pobjegli u Iran: Jedan ubijen, drugi uhićen, dvojica u bijegu

Teroristi iz Turske pobjegli u Iran: Jedan ubijen, drugi uhićen, dvojica u bijegu

Foto: FAH

SKUPINA od četiri terorista pridošlih iz Turske razbijena je u Iranu - jedan je ubijen, drugi uhićen, a još dvojica su u bijegu, izjavio je dužnosnik iranskih elitnih vojnih postrojbi kojega u petak citira službena novinska agencija Irna.

Četvoricu muškaraca presreli su u četvrtak Čuvari revolucije blizu grada Salmasa, na sjeverozapadu zemlje, u pokrajini Zapadni Azerbajdžan, blizu granice između Irana i Turske, kazao je Alirez Madani, zapovjednik iranskih elitnih vojnih postrojbi na tom području.

"Dva terorista uspjela su pobjeći prema Turskoj, jedan od njih je uhićen, a drugi ubijen u operaciji" koju su izveli Čuvari, izjavio je zapovjednik.

"Žele izvoditi terorističke napade u Iranu", dodao je on ističući da su zaplijenjene bojne puške. Nije naveo kojoj su skupini pripadali ti muškarci.

Do novog incidenta u području koje graniči s Iranom dolazi dan nakon što je iranski ministar unutarnjih poslova Abdolreza Rahmani-Fazdi objavio uhićenje četrdeset pripadnika skupine koji su namjeravali napasti vojne centre grada Haša na jugoistoku zemlje.
 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara