Terorizam: "strateško oružje" za predsjednika Assada, tvrdi Izrael

SIRIJSKI predsjednik Bašar Al Assad misli da je "terorizam strateško oružje" protiv Izraela, izjavio je u ponedjeljak za radio šef izraelske vojne obavještajne službe, general Aharon Zeevi.

"Sirijski predsjednik misli da je terorizam strateško oružje u borbi protiv Izraela sve dok se ne postigne globalni mirovni sporazum", kazao je general Zeevi.

Prema njegovim riječima, predsjednik palestinske samouprave Jaser Arafat ima "istu predodžbu o terorizmu". Za Arafata, terorizam je način da se neutralizira izraelska vojna premoć sve dok se ne ostvare ciljevi u svezi s palestinskom državom", istaknuo je general.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dana 13. kolovoza, načelnik izraelskog glavnog stožera, general Moshe Yaalon neočekivano je izjavio da razmišlja o povlačenju s Golanske visoravni koju je Izrael uzeo Siriji u izraelsko-arapskom ratu u lipnju 1967., što se ne podudara s mišljenjem vlade.

General Yaalon je ocijenio da bi se Izrael s vojnog gledišta mogao odreći Golanske visoravni u zamjenu za mirovni sporazum.

Ovo je prvi put da jedan časnik takvog ranga prihvaća povlačenje s čitavog Golana, što Sirija traži u zamjenu za bilo kakav mirovni sporazum s Izraelom.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara