Terzić: Pregovori sa MMF-om jedini su razlog nedolaska u Zagreb

PRESJEDATELJ Vijeća ministara Bosne i Hercegovine Adnan Terzić izjavio je kako je preokupiranost pregovorima s Međunarodnim monetarnim fondom (MMF) jedini razlog njegova nedolaska u Zagreb gdje je na poziv hrvatskog premijera Ive Sanadera trebao sudjelovati u radu Crans Montana Foruma.

"Znam da će me Sanader razumjeti", naslov je teksta u kojemu se sarajevsko "Oslobođenje" u petak na naslovnici bavi trenutačnim odnosima Hrvatske i BiH i u kojemu navodi Terzićevu izjavu da nedolazak u Zagreb nije znak pogoršanja tih odnosa.

Terzić je kazao kako se potreba za neodgodivim razgovorima s predstavnicima MMF-a pojavila nakon što je prije mesec dana potvrdio sudjelovanje na Crans Montana Forumu.

"Znam da će me kolega Sanader razumjeti jer i Hrvatska ima problema s MMF-om", kazao je Terzić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sarajevski list navodi kako se u vladinim krugovima u Hrvatskoj očekivalo da će Terzićev boravak u Zagrebu biti iskorišten i za susret sa Sanaderom ne bi li se pokrenuli razgovori o provedbi Ugovora o slobodnoj trgovini, o imovinsko-pravnim odnosima te o luci Ploče.

Terzić međutim tvrdi kako ozbiljnih razgovora o ovim pitanjima ne bi bilo sve i da je otišao u Zagreb "jer bilateralni susret nije dogovoren".

"Točno je da se radi o aktualnim pitanjima koje treba rješavati ali i BiH i Hrvatska su posljednjih mjeseci bile preokupirane obvezama prema Europskoj uniji", zaključio je predsjedatelj Vijeća ministara BiH.


Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara