Teška prometna nesreća kod Slavonskog Broda

JEDAN je mladić poginuo, jedna je osoba teže i jedna lakše ozlijeđena u teškoj prometnoj nesreći što se jutros oko 6,30 sati dogodila na županijskoj cesti Slavonski Brod Nova Gradiška u mjestu Radovanju, i u kojoj su sudjelovala četiri osobna automobila.

Uzrok nesreće su nepropisno pretjecanje i neprilagođena brzina, a dogodila se kad se vozač "opel vectre" M.V. nakon pretjecanja "juga" preko pune crte pokušao vratiti na desni prometni trak. No izgubio je nadzor nad vozilom, prešao na suprotan kolnički trak i udario u prednji lijevi dio "opel astre" koja je dolazila od Nove Gradiške. Od jačine udara "astra" je sletjela na ledinu, a "vectra" se zanijela i sudarila s "jugom" te udarila i u lijevi bok "golfa" koji je naišao u tom trenutku. Na mjestu nesreće poginuo je vozač "opel astre" Dario Terzić (23) iz Štivice, teško je ozlijeđen njegov suvozač i vozač "opel vectre" a lakše suvozač u "jugu".

Zbog nesreće i očevida koji su obavili istražni sudac Županijskog suda u Slavonskome Brodu Mirko Svirčević, županijski državni odvjetnik Stjepan Haramustek i prometni vještak Darko Konjević uz pomoć djelatnika brodsko-posavske Policijske uprave promet je tim dijelom županijske ceste bio zatvoren do 12 sati. Policija je promet preusmjeravala na autocestu Zagreb - Lipovac.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara