Teško ranjen granični policajac; za počiniteljima velika policijska potjera

NA HRVATSKOJ strani granice s Mađarskom kod mjesta Novo Virje kraj Đurđevca jutros oko 6 sati teško je ranjen koprivnički granični policajac na kojega je pucano iz gumenog čamca kojim su dvojica muškaraca prešli Dravu, doznaje se u PU koprivničko-križevačkoj.

Policajac je ranjen u lijevu stranu trbuha, najvjerojatnije iz dugog vatrenog oružja, operiran je i izvan je životne opasnosti, izjavio je Hini glasnogovornik PU koprivničko-križevačke Dražen Magdić.

Za dvojicom nepoznatih muškaraca, koji su nakon ranjavanja gumenim čamcem pobjegli uzvodno prema mostu Botovo, tragaju policajci tri policijske uprave, među kojima i pripadnici interventne policije, te policijski helikopter, a uključena je i mađarska granična policija, kazao je Magdić.

Po njegovim riječima, dvojica policajaca koprivničke Postaje granične policije jutros su u ophodnji iz automobila u području zvano Kingovo, kraj Novog Virja, uočili dvojicu muškaraca, od kojih je jedan nosio maskirnu odoru, kako čamcem s motorom prelaze Dravu prema hrvatskoj strani. Kada su prešli na obalu jedan od njih je vidjevši policajce zapucao i ranio policajca koji je uspio uzvratiti pucajući iz pištolja.

Ranjeni 44-godišnji policajac koji je u MUP-u od 1991. zadobio je prostrijelnu ranu bubrega i nalazi se u koprivničkoj Općoj bolnici.

Magdić je kazao da policajci nisu imali zaštitni prsluk jer su bili u redovnoj kontroli granice, ali su imali automatske puške koje nisu uporabili.

Očevid je u tijeku, a na mjesto događaja izašao je i istražni sudac Županijskog suda u Koprivnici, kazao je Magdić, dodavši da se još uvijek ne zna jesu li dvojica bjegunaca ilegalni migranti koji su pokušali nezakonito prijeći u Hrvatsku ili je riječ o krijumčarima.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara