KORONAVIRUS U SVIJETU

Testiranja cjepiva za koronavirus na ruskim vojnicima dobrovoljcima uspješna

Testiranja cjepiva za koronavirus na ruskim vojnicima dobrovoljcima uspješna
Ilustracija: EPA

RUSIJA se priprema za isporuku cjepiva za koronavirus na globalno tržište, nakon što su vojni zdravstveni stručnjaci u ponedjeljak izvijestili da su testiranja obavljena na vojnicima dobrovoljcima bila uspješna. 

"Nisu primijećene nikakve komplikacije ni nuspojave", izvijestio je list ruske vojske Krasnaja Zvezda.

Do kraja idućeg mjeseca Rusija planira završiti klinička ispitivanja.

Ministar zdravstva Mihail Muraško tijekom vikenda je najavio da se Rusija priprema za prodaju novog cjepiva i ostale medicinske opreme na globalnoj razini.

"Rusija je spremna opskrbljivati globalno tržište medicinskim preparatima koji će izravno djelovati na virus, među kojima će biti lijekovi za terapiju 'citokinske oluje', testovi za virus i cjepivo", rekao je Muraško za državnu novinsku agenciju TASS.

Utrka za što skoriji razvoj cjepiva

U posljednjih nekoliko mjeseci Rusija sudjeluje u utrci čiji je cilj što skoriji razvoj cjepiva i što učinkovitije liječenje koronavirusa jer je broj slučajeva zaraze u toj zemlji porastao u tolikoj mjeri da je Rusija po broju inficiranih treća u svijetu, odmah iza Sjedinjenih Država i Brazila.

Dosad je u zemlji evidentirano više od 640.000 slučajeva zaraze koronavirusom, a više od 9000 smrtnih slučajeva izravno se povezuje s posljedicama covida-19.

U većini ruskih regija donedavno je na snazi bila karantena, no restrikcije, koje su opustošile ekonomiju, ukinute su nakon prvih znakova smanjenja broja zaraženih.

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom uz koronavirus instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: koronavirus

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara