Thompson održao koncert u Mostaru, publika uzvikivala "Za dom spremni"

Thompson održao koncert u Mostaru, publika uzvikivala "Za dom spremni"

Foto: FaH

KONCERT potpore šestorici nekadašnjih dužnosnika Herceg-Bosne koji u Haagu iščekuju drugostupanjsku presudu održan je sinoć u Mostaru pred oko 15.000 Hrvata i protekao je bez izgreda, unatoč najavljenim protuokupljanjima te osudama koncerta od strane bošnjačke javnosti i međunarodne zajednice angažirane u BiH.

Ispred bine na stadionu Hrvatskog športskog kluba Zrinjskog, gdje je nastupalo više hrvatskih glazbenika, stajale su pravne bijele stolice s natpisima nekadašnjeg predsjednika Vlade Herceg-Bosne Jadranka Prlića, ministra obrane Brune Stojića, načelnika Glavnog stožera Hrvatskog vijeća obrane generala Slobodana Praljka i Milivoja Petkovića, načelnika Vojne policije HVO-a Valentina Ćorića i predstojnika Odjela za ratne zarobljenike i razmjenu Berislava Pušića.

Thompson pozvao nazočne da ohrabre haaške optuženike

Koncert su organizirali udruga Hrvatsko srce nade i Odjel za branitelje Hrvatskog narodnog sabora BiH, a na stadionu je bilo istaknuto više hrvatskih zastava s natpisima iz Žepča, Rame, Kiseljaka, Tomislavgrada, ali i Vukovara, Mokošice, Splita.

Thompson je pozvao nazočne i sve Hrvate da "ohrabre haaške uznike".

"Ovim skupom smo izrekli ljepotu i ljubav. Želimo ohrabriti uznike i naš narod u Hercegovini, Bosni, Hrvatskoj. To je naša poruka. Neka osjete snagu i vjeru. Mi ćemo bdjeti i moliti se te dati potporu zajedništvu“, rekao je.

Manji dio publike nakratko je uzvikivao ustaški pozdrav "Za dom spremni" tijekom njegovog nastupa. Koncert je završen pjesmom "Lijepa li si" u kojoj se spominje i Herceg-Bosna i tada su na binu izašli svi izvođači.

Bošnjačka udruga "Djeca rata" je u vrijeme održavanja koncerta puštanjem balona u zrak sa Starog mosta upozorila na 111 godina zatvora koje su u Hagu u nepravomoćnoj presudi dobila šestorica nekadašnjih dužnosnika Herceg-Bosne i 120 godina zatvorske kazne koju u pravomoćnoj presudi traži Tužiteljstvo Haškog tribunala.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara