Thompsonov biogradski govor mržnje: Policija nakon poziva građana ispituje slučaj

Tekst: I.M./M.M.
Foto: Arhiva

POLICIJA u Biogradu, nije zabilježila da je sinoć na koncertu Marka Perkovića Thompsona bilo govora mržnje, a niti da se vrijeđao predsjednik Mesić, već je protokolarno uneseno kako je koncert u sigurnosnom pogledu prošao u redu. No, kako saznajemo, nakon učestalih poziva građana i to nakon što je Index.hr objavio tekst, ipak će se provesti istraga je li se Thompson sinoć u tom gradu ogriješio o zakon.

Naime, grupa građana organizirala se na Facebooku gdje je objavljen telefonski broj policije, a na kojem su pozivani građani da prijave Thompsona zbog širenja mržnje i vrijeđanja aktualnog predsjednika Hrvatske. Građani su se organizirali preko Facebook stranice Denis Lattin.

Za dom više nije grijeh?

Podsjetimo, Marko Perković Thompson na svom se koncertu u Biogradu odlučio obračunati sa svima onima koji se protive njegovim koncertima pa je, praćen skandiranjem obožavatelja, održao govor u kojem je predsjednika Stjepana Mesića i IDS-ovca Damira Kajina nazvao izdajnicima.

"Pjevat ćemo `Čavoglave`, ali ne kao do sada, nego kao 1991., sa povicima `Za dom spremni!`, koliko god to nekome smetalo. Neću više šutjeti, dosta je! Za dom smo spremni, iako izdajnici to ne bi htjeli. Za dom!", vikao je Thompson praćen bojnim pokličima publike, koja mu je, kako prenosi Slobodna Dalmacije, odgovarala sa: "U boj, u boj, za narod svoj!". Upravo u Čavoglavama, 5. kolovoza na Dan domovinske zahvalnosti i 14. obljetnicu redarstvene akcije Oluja, Thompson će održati svoj sljedeći koncert.

"Nisu antifašisti stvorili ovu državu"

"Nisu antifašisti stvorili ovu državu, neću šutjeti! Najveći izdajnici u Hrvatskoj su Mesić i Kajin, ali mrziteljima Hrvatske poručujem da neće uspjeti ugasiti zajedništvo Hrvata, posvađati mene sa Škabrnjom, voditi politiku protiv branitelja i spriječiti nas da pjevamo o ljubavi prema Bogu i domovini. Slavit ćemo sve naše vrijednosti i osobito sve one koji su dali živote za slobodu Hrvatske. Zajedništvo Hrvata osjećam na svakom koncertu, u cijelom svijetu, dragi moj hrvatski narode. Mrzitelje buni što se hrvatska mladež okuplja oko pravih vrijednosti. Mi znamo o čemu pjevamo, a političari su obični izdajnici", poručio je Thompson sa pozornice, pozdravivši pritom generale Mirka Norca i Antu Gotovinu.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara