Thompson na Facebooku: Jugokomunističke medije pozdravljamo sa "Za dom spremni"

Thompson na Facebooku: Jugokomunističke medije pozdravljamo sa "Za dom spremni"

Foto: Facebook/Katolička osnovna škola u Šibeniku

NAKON što je Index objavio članak o vjerskoj tribini za mlade u sklopu koje je učenicima puštena Thompsonova pjesma "Čavoglave", na Facebooku su danas u obranu pjevača stali njegovi fanovi.

"Nevjerojatna je mržnja pojedinih medija u Hrvatskoj. Naime, riječi domoljubne pjesme "ČAVOGLAVE" koja je u domovinskom ratu braniteljima dizala moral, proglašavati ustaškom, samo je potvrda kompaktibilnosti i homogeniziranja lijevog fašizma sa jugo-komunističkom politikom tj. proglašavanja hrvatskih branitelja ustašama. Sjetimo se samo bivšeg predsjednika Ive Josipovića i njegovih riječi o USTAŠKIM ZMIJAMA koje je uporno ponavljao, a koje još uvijek nije imenovao. Kad vidimo što pišu mediji skloni takvoj politici, svima nam je jasno na koga je mislio, na hrvatske branitelje, u prvom redu na postrojbe HOS-a kojima je i Thompson u početku rata pripadao.

Naravno, sve te novinare u takvim i sličnim medijima pozdravljamo sa starim hrvatskim pozdravom koji smo ponosno koristili u Domovinskom ratu.

BOG I HRVATI
ZA DOM SPREMNI
Uredništvo MPT stranica"

Podsjetimo, u šibenskoj Osnovnoj katoličkoj Thompson je govorio o vjeri i ljubavi prema obitelji i Bogu te svojim iskustvima iz Domovinskog rata pred dvoranom punom učenika sedmih i osmih razreda te srednjoškolaca.

Za komentar smo tražili i spomenutu školu iz koje poručuju kako je "susret zaobilazio politiku u širokom luku".

U sklopu tribine puštena je Thompsonova pjesma "Čavoglave" koja počinje s ustaškim pozdravom "Za dom spremni".  Mnogi učenici su zapjevali pjesmu čiji jedan stih glasi "Čujte srpski dobrovoljci bandu četnici, Stići će vas naša ruka i u Srbiji" nakon čega se dvoranom prolomio gromoglasan pljesak.

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara