T-HT i Optima riješili sporove o najmu DTK mreže

IZMEĐU HT - Hrvatskih telekomunikacija d.d. i Optima Telekoma potpisan je dodatak Ugovoru o najmu i uporabi slobodnog prostora u cijevima kabelske kanalizacije Hrvatskih telekomunikacija. Riječ je o dodatku ranije potpisanom Ugovoru, a od najveće je važnosti za regulaciju odnosa dvaju najvećih telekom operatora u fiksnoj telefoniji što se tiče distributivne telekomunikacijske kanalizacije (DTK) na teritoriju cijele Hrvatske. Dokument su potpisali Ivica Mudrinić, predsjednik Uprave T-Hrvatskog Telekoma, i Roland Žuvanić, predsjednik Uprave Optima Telekoma.

Dodatkom Ugovoru o najmu i uporabi slobodnog prostora u cijevima kabelske kanalizacije ugovorne strane određuju način postupanja s telekomunikacijskim kabelima uvučenima u DTK infrastrukturu T-Coma nakon potpisivanja prvotnog Ugovora. Ovakvo reguliranje stanja u telefonskoj kanalizaciji predstavlja značajan pomak za obje potpisnice jer ne samo da u potpunosti zadovoljava pretpostavke za okončanje narušenih odnosa u korištenju telefonske kanalizacije već je i temelj za održavanje njezine sigurnosti i daljnji razvoj, navodi se u zajedničkom priopćenju.

"Ovaj model reguliranja pravnog i sigurnosnog stanja u telekomunikacijskoj kanalizaciji zadovoljava ne samo interese obiju kompanija nego je i izrazito značajan preduvjet za daljnju izgradnju i širenje infrastrukture na teritoriju čitave Hrvatske, a time i daljnje ubrzanje razvoja telekomunikacija", izjavio je Ivica Mudrinić, predsjednik Uprave T-Hrvatskog Telekoma.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Zadovoljni smo potpisivanjem ovog Ugovora koji nam garantira neometano korištenje infrastrukture i podiže razinu sigurnosti cijelog sustava. Osim toga, njime nam je omogućeno još bolje razvijanje vlastite infrastrukture  i mogućnost nuđenja svih vrsta usluga fiksne telefonije na teritoriju cijele RH", istaknuo je Roland Žuvanić, predsjednik Uprave Optima Telekoma.

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara