Tihi mimohod u sjedištu UN-a za žrtve atentata u Bagdadu

OSOBLJE sjedišta UNa u New Yorku, među kojima i glavni tajnik Kofi Annan, sudjelovalo je u utorak u tihom mimohodu pred zgradom Ujedinjenih naroda u spomen na svoje kolege ubijene nedavno u terorističkom napadu u Bagdadu.

Hijerarhijski izmiješano osoblje, oko dvije tisuće ljudi prema procjeni ureda glasnogovornika, među kojima uz Annana i 15 veleposlanika zemalja članica Vijeća sigurnosti, u tišini se 20-tak minuta polagano kretalo oko velikog vodoskoka ispred zgrade UN-a tijekom 20-ak minuta.

Samo su se tri natpisa isticala u okupljenoj masi: "Kada će to završiti?","Nikada vas nećemo zaboraviti" i "Dosta, dosta".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Nije održan nikakav govor, a Kofi Annan se nije obazirao na pitanja novinara.

Vijeće sigurnosti je prekinulo svoje konzultacije o prijedlogu rezolucije kojom bi se zaštitilo humanitarno osoblje u situacijama sukoba, kako bi njihovo osoblje moglo sudjelovati u tihoj manifestaciji.

Mimohodi u sjećanje na 23 poginula u atentatu kamionom-bombom na sjedište UN-a u Badgadu trebali su biti organizirani u svim sjedištima Ujedinjenih naroda u svijetu.

U Ženevi, drugom po veličini centru Ujedinjenih naroda nakon New Yorka, više od 2.000 osoba je manifestiralo u tišini "u sjećanje na prijatelje i kolege".
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara