TIHIĆ O PREKIDU PARTNERSKIH ODNOSA IZMEĐU HDZ-A BIH I SDA

Predsjednik Stranke demokratske akcije (SDA) Sulejman Tihić izjavio je u petak, komentirajući odluku HDZa BiH da prekine partnerske odnose sa SDA "u dosadašnjoj formi na svim razinama zakonodavne i izvršne vlasti", da njegova stranka i HDZ BiH mogu kompromisom prevladati najnovije međusobne nesporazume.

Svi ministri HDZ-a BiH u Vladi Federacije BiH bojkotirali su dvije posljednje sjednice federalne Vlade, održane ovog i prošlog tjedna, objasnivši kako ne žele trpjeti da ih bošnjački ministri preglasavaju pri donošenju odluka o pitanjima o kojima dvije stranke imaju različita stajališta.

Tihić se složio da, kako se izrazio, "nije dobro nacionalno preglasavanje kada su ministri jednog naroda u manjini".

Tihić smatra kako su poteškoće u odnosima između SDA i HDZ-a BiH, "uglavnom osobne prirode i vezane za raspodjelu pozicija u centrima gdje se raspolaže financijskim sredstvima".
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Po Tihićevim riječima, pri izgradnji države BiH nužni su kompromisi radi, kako se izrazio, općeg interesa i interesa završetka reformskih procesa u BiH.

Čelnici međunarodne zajednice u BiH danas su zajedno upozorili bosanskohercegovačke vlasti da neće biti moguć prijem BiH u Partnerstvo za mir ukoliko se žurno ne ubrzaju reforme.

(Hina) xpg ydv

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara