Tijekom automobilske utrke u Poreču smrtno stradao 70-godišnjak

NEPOSREDNO nakon početka kružne utrke u Poreču, dogodila se tragedija, kada je 17- godišnji vozač bolida F.M. izgubio kontrolu nad vozilom pred oštrim zavojem kod Creske ulice, nakon čega se prevrnuo i završio nekoliko stotina metara dalje, u bočnoj ulici.

Kako javlja Parentium.com, prilikom prevrtanja bolid je udario u nekoliko motocikala parkiranih na propisnoj udaljenosti od zavoja, pti čemu je stradao i 70-godišnji Ivan Matijašić koji je stajao u susjedovu dvorištu i gledao auto-utrku. Matijašić je u trenutku nesreće izlazio iz svog dvorišta, a nedugo nakon nesreće od ozljeda preminuo je u vozilu hitne pomoći.

Nakon što je izgubio kontrolu nad vozilom, 17-godišnji vozač bolida udario je i u betonsku ogradu koja se nalazila točno pred publikom, no na sreću, nije se prevrnuo preko prepreke i ozlijedio ljude koji su stajali iza nje.

Iako još uvijek nema nikakvih potvrda od strane organizatora kao ni službenih izjava u vezi nesreće, utrka je, vjeruje se,  prekinuta  i automobilistički vikend u Poreču ponovno je neslavno završen.

Utrka za Polo Cup koja se trebala voziti na kružnoj stazi u Poreču u sklopu međunarodne utrke na kružnim stazama trajala je samo nekoliko minuta, a kako ovo nije prvi slučaj da je tijekom auto-utrke netko od gledatelja stradao (i prošle godine je, kako javljaju mediji, tijekom utrke bilo ozlijeđenih među publikom), neki od gledatelja i posjetitelja smatraju kako je krivnja na organizatorima koji su, prema njihovu mišljenju, trebali stvoriti bolje sigurnosne uvjete za publiku.

Očevici koji su prisustvovali događaju rekli su za parentium.com kako se od početka utrke moglo očekivati da bi se na tom mjestu mogla dogoditi nesreća, jer je neshvatljivo da u tako oštrom zavoju nisu postavljene ni kamionske gume ni betonske prepreke koje bi publiku zaštitile od izlijetanja vozila, što je na ovakvim mjestima i za očekivati.

O događaju je izvjestila i PU istarska, iz koje priopćavaju da je 18-godišnji sudionik Druge međunarodne automobilske utrke iz Zagreba izgubio nadzor nad automobilom, sletio s ceste i udario 70-godišnjaka, te da očevid obavljaju porečka prometna policija i istražni sudac Županijskoga suda u Puli Ivica Stanić.

Kasnije tokom dana žiri natjecanja objavio je službeno priopćenje u kojem stoji kako organizatore utrke ne smatraju krivima za nesreću. Po njihovu mišljenju, do nesreće je došlo spletom nesretnih okolnosti. Ipak, neki građani navode kako su gume koje su se trebale koristiti za zaštitu navodno nalazile u kamionu, umjesto da su bile postavljene kao zaštita.

B.S.
Foto: Parentium.com

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara