Tijelo šahista Bobbyja Fischera će iskopati iz groba kako bi se utvrdilo je li otac djevojčice

Tekst: I.Kri.
Foto: AFP

TIJELO kontroverznog šahista Bobbyja Fischera bit će iskopano iz groba kako bi se utvrdilo je li on otac devetogodišnje djevojčice.

Odvjetnici djevojčice Jinky Young zatražili su ekshumaciju tijela, jer im je to posljednja šansa da dokažu kako je slavni šahist otac. Potraga za uzorcima njegove krvi, koji bi omogućili test na očinstvo, neslavno je propala.

Kći nekoliko puta na Islandu posjetila Fischera

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ako se pokaže da je Fischer otac djevojčice, tada će ona biti nasljednica njegova bogatstva. Islandski vrhovni sud odobrio je ekshumaciju tijela američkog šahista koji se na sjever Europe preselio tri godine prije svoje smrti. "Ako se potvrdi da je ona kći Bobbyja Fischera, tada će, po islandskom zakonu, biti i legalna nasljednica", kazao je odvjetnik djevojčice.

Jinky na Filipinima živi sa svojom majkom Marilyn Young, a prošlog prosinca je došla na Island kako bi dala svoj uzorak krvi. Majka i djevojčica su nekoliko puta puta prije smrti posjetile Fischera na Islandu.

Još se ne zna kada će biti obavljena ekshumacija

On im je u nekoliko navrata poslao novac. Odvjetnik koji predstavlja Fischerove "američke rođake", Gudjon Olafur Jonsson, kazao je kako oni prihvaćaju odluku suda te će pričekati rezultate testa na očinstvo. Još nije poznato kada će biti obavljena ekshumacija tijela Bobbyja Fischera.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara