Times "prilično slobodno" prenio Mesića o Gotovini

BRITANSKI dnevnik Times u četvrtak je objavio izjavu hrvatskog predsjednika Stjepana Mesića o tome da se odbjegli hrvatski general Ante Gotovina možda skriva u Africi ili Južnoj Americi, ali to je "prilično slobodna interpretacija" onoga što je predsjednik Mesić rekao, doznaje se iz Ureda predsjednika.

"Bivši hrvatski general, kojeg traži Haški sud zbog optužbi o ratnim zločinima, pobjegao je iz domovine i možda se skriva u Africi ili Južnoj Americi, rekao je jučer čelnik te zemlje", piše Times u srijedu.

"Predjednik Mesić rekao je da je lov na Antu Gotovinu, optuženog za zločine protiv srpskih civila 1995., hrvatske vlasti doveo do zaključka da on više nije u toj zemlji", nastavlja autor.

"Bio bi vrlo naivan kad bi se pokušao skloniti u Hrvatskoj. Mi nemamo nikakvog razloga štititi ikoga koga traži Međunarodni kazneni sud", citira Times Mesićeve riječi.

No iz Ureda hrvatskog predsjednika istaknuto je kako je u članku britanskog dnevnika riječ o "prilično slobodnoj interpretaciji" onoga je Mesić doista rekao.

Hrvatski predsjednik tijekom ovotjednog posjeta Londonu Timesu je dao opširan interview, u kojem je odgovorio na cijeli niz pitanja o brojnim temama, rekao je za Hinu isti izvor.

U dijelu u kojem je govorio o Gotovini, Mesić je ponovio sva već poznata stajališta, uključujući i ono kako nema apsolutno nikakvih indicija da je odbjegli general Gotovina u Hrvatskoj ili u dosegu njezinih vlasti.

Potom je, istaknuto je iz ureda predsjednika, novinar postavio pitanje je li moguće da se Gotovina skriva u Africi ili u Južnoj Americi, na što je Mesić odgovorio: "Moguće je da je svugdje, osim u Republici Hrvatskoj".

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara