Tinejdžer izmasakrirao roditelje kako bi mogao "peglati" kartice

BRIAN BLACKWELL, 19-godišnji tinejdžer iz Liverpoola, priznao je da je ubio svoje roditelje kako bi mogao koristiti njihove kreditne kartice na kojima je potrošio nešto više od 45,000 eura.
 
Sud u Liverpoolu izvjestio je da je tinejdžer priznao da je izmasakrirao svojeg 72-godišnjeg oca Sidneya i 61-godišnju majku Jacqueline, ali je optužba odustala od optužnice za prvostupanjsko ubojstvo, te zbog utvrđene neuračunljivosti pristao na optužbu za ubojstvo iz nehata.

Leševi ubijenog bračnog para pronađeni su u rujnu 2004. godine u njihovom domu u Merseysidu i to nekoliko mjeseci nakon ubojstva, a sud je zaključio da su ubijeni u lipnju 2004. Oboje su pretučeni čekićem, a zatim izbodeni kuhinjskim nožem.
 
Brian je uhićen u domu svoje djevojke u rujnu. Ubojica je bio je jedino dijete svojih roditelja, koji su željeli da im sin postane kirurg. Pohađao je Liverpool College i uskoro je trebao upisati medicinu na Nottingham University.

Njegovi nastavnici su izjavili da je bio uzoran učenik, a na sudu se branio pozivajući se na neuračinljivost. Patio je od sindroma narcisoidne osobnosti, što znači da je fantazirao o svojem neograničenom uspjehu i moći, a izradio je i web stranicu na kojoj je objavljivao izmišljotine o samome sebi poput onih da je profesionalni tenisač.

Nakon što je ubio roditelje odveo je svoju djevojku na "odmor" u  Ameriku gdje je trošio novac, među ostalim tako što je odsjeo u predsjedničkom apartmanu njujorškog hotela Plaza.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, idila je prekinuta kada je susjed osjetio neobičan vonj iz njihove kuće. Obitelj je često bila na odmoru u Španjolskoj, pa susjedima, među kojima su bili omiljeni, njihovo dugo izbivanje nije bilo neobično. Ubijeni roditelji su često hvalili sina govoreći da on neće biti samo običan doktor već kirurg, javlja BBC.

Ubojica je odsjeo u kući svoje djevojke, objašnjavajući njezinim roditeljima da ne može ući u svoju kuću dok se njegovi roditelji ne vrate s "godišnjeg odmora".

Nakon što su tijela otkrivena, Brian je uhapšen, a tužitelji su zbog neuračunljivosti odbacili optužbu za ubojstvo 1. stupnja, te prihvatili njegovo priznanje krivnje za ubojstvo iz nehata, nakon što je tim od petero stručnjaka ustanovio da boluje od poremećaja narcisoidne osobnosti. Sud je mladića osudio na doživotnu kaznu.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara