Tinejdžer u Italiji spasio bus pun djece od otmičara, glumio da moli na arapskom

Tinejdžer u Italiji spasio bus pun djece od otmičara, glumio da moli na arapskom
Foto: Epa

VOZAČ školskog autobusa u sjevernoj Italiji u srijedu ujutro zapalio je vozilo, ali je, na sreću, 51 dijete školske dobi koje je u njemu bilo prošlo bez teških ozljeda. 

Tom sretnom završetku pridonio je i 13-godišnji Ramy Shehata koji se izvanredno snašao u toj situaciji i tako pomogao svojim kolegama, piše BBC. 

Glasnogovornik hitnih službi rekao je da su u bolnici sanirane lakše ozljede 23 osobe, a List La Republica izvijestio je da je riječ o modricama i udisanju dima.

Vozač skrenuo s puta i rekao da ne da djeci van

Javna televizija RAI izvijestila je da su učenici, u dobi oko 12 godina, uzbunili roditelje kada je vozač skrenuo s rute i rekao da neće nikoga pustiti van iz autobusa. Roditelji su odmah pozvali policiju.

Uslijedila je potjera na kraju koje je policija sustigla autobus i pomogla djeci da izađu, dok je vozač, Talijan senegalskog porijekla, zaprijetio samoubojstvom i zapalio autobus. Jedno dijete reklo je novinarima da je vozač prijetio da će ih zapaliti.

Prosvjedovao zbog utapanja migranata u Sredozemnom moru?

Vozač Ousseynou Sy, koji se izgleda odlučio na ovakav potez u znak prosvjeda zbog utapanja migranata u Sredozemnom moru, uhićen je i prijeti mu optužnica za otmicu i pokušaj masovnog ubojstva.

Heroj škole

Nedugo nakon što su djeca bila na sigurnom, saznalo se da je njihovoj sigurnosti pridonio njihov razredni kolega, 13-godišnji Ramy Shehata.

Naime, on je uspio sakriti svoj mobitel i nazvati oca iako je vozač svima pokušao uzeti mobitele. Pretvarao se da moli na arapskom jeziku, a zapravo je tati pričao o otmici. 

Inače, dječakova obitelj podrijetlom je iz Egipta, ali se Ramy rodio u Italiji, no do danas nije dobio talijansko državljanstvo.

“Moj sin obavio je svoju dužnost, bilo bi lijepo da sada dobije talijansko državljanstvo. Voljeli bismo ostati u ovoj zemlji“, rekao je Ramyjev otac.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara