Tiskali duple karte za muzeje ratnih zločina u BiH, novac zadržavali za sebe

Tiskali duple karte za muzeje ratnih zločina u BiH, novac zadržavali za sebe
Foto:Facebook

NAJMANJE šest osoba uhitila je danas policija u Bosni i Hercegovini pod sumnjom da su krivotvorili i preprodavali ulaznice za muzeje, uključujući Muzej zločina protiv čovječnosti i genocida koji se nalazi u Sarajevu, potvrdili su policijski i pravosudni izvori.

Policija je, prema navodima Uprave policije MUP-a Federacije BiH, dobila nalog za privođenje ukupno jedanaest osoba, a svi oni osumnjičeni su za zloporabu službenog položaja ili ovlasti.

"Šest osoba koje su pod istragom sumnjiče se da su od srpnja 2017. tiskale duple karte za muzeje zločina protiv čovječnosti i genocida u Sarajevu i Mostaru. Karte su prodavali, a novac od prodaje zadržavali za sebe", izjavila je glasnogovornica Tužiteljstva Sarajevske županije Azra Bavčić.

Klix: Među uhićenima predsjednik Saveza logoraša BiH

Ona nije objavila identitet uhićenih, no portal Klix tvrdi kako je među njima i Jasmin Mešković, predsjednik Saveza logoraša BiH.

Osim u Sarajevu i Mostaru, policija je pretrage i racije provela i u Tuzli.

U okviru akcije kodnog naziva "Memory" pretraženo je ukupno jedanaest lokacija na području tri županije.

Strahote rata

Sarajevski Muzej osnovan je 2013. godine i u njemu su izloženi dokumenti, fotografije i predmeti iz rata od 1992. do 1995. godine koji svjedoče o strahotama tog razdoblja.

Nalazi se u strogom središtu grada u neposrednoj blizini katedrale i svake godine posjete ga tisuće ljudi.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara