Tko je nepismeni HDZ-ovac Stevo Culej?

Tko je nepismeni HDZ-ovac Stevo Culej?
Foto: Marko Lukunić/PIXSELL

STEVO Culej nedavno je posjetio Gospić povodom obljetnice vojne operacije Medački džep i time se pohvalio na Facebooku napisavši da "Gospič diše Hrvatski".

>> Stevo Culej: "Gospič diše Hrvatski." Što je Gospič?

Saborski zastupnik HDZ-a, koji svoj imidž gradi na hrvatstvu i nacionalizmu, u rečenici od samo tri riječi uspio je napraviti čak dvije pravopisne pogreške.

Tko je nepismeni zastupnik u hrvatskom saboru? Najpoznatiji je po napadu na Pernara i "krvavim gaćama"

Stevo Culej rođen je 10. kolovoza 1964. u Vinkovcima. U rodnom gradu završio je Srednju strukovnu školu (SSS - bravar; policajac) te je sudjelovao u Domovinskom ratu.

Culej je u hrvatskoj javnosti najpoznatiji po fizičkom napadu na Ivana Pernara. Nakon što je Pernar u siječnju prošle godine izbačen iz sabornice, na hodniku mu je prišao Culej i počeo se derati na njega. U jednom trenutku ga je i gurnuo.

>> HDZ-ov Stevo Culej fizički napao Pernara: "Jesam ja krvave gaće na Velebitu nosio zbog tebe, balavac"

"Balavac jedan, jesam ja krvave gaće nosio po Velebitu za tebe da bi ti to radio ovdje? Sram te bilo. I onaj tko te doveo ovdje, jebem ti!" urlao je tada Culej na Pernara.

Sina mu opet zaposlili u policiji iako je bio dvaput kažnjavan

U travnju ove godine Index je doznao da je Culejev sin Ivan dobio posao kao policajac u Policijskoj upravi zagrebačkoj iako je dvaput bio kažnjavan zbog povreda službene dužnosti.

>> INDEX DOZNAJE Kad je radio u policiji, sin Steve Culeja je dvaput kažnjen. Sad su ga opet zaposlili

Culej je tada Indexu rekao da je njegov sin Ivan radio od 2013. do 2015. godine.

"Moj sin je 2015. izašao iz policije sporazumno, bez krimena, bez loših ocjena", rekao je Culej za Index kad je objavljeno da mu je sin opet zaposlen u policiji.

U saboru se derao na Pupovca

U lipnju se Culej derao na Milorada Pupovca u saboru. Pupovac je tada kritizirao gostovanje Igora Vukića na HRT-u koji je relativizirao zločine u Jasenovcu.

"Sram te bilo! Lažeš! Ti ćeš mi pričati o žrtvama, gdje si bio za vrijeme...", vikao je Culej iz zastupničke klupe zaradivši opomenu predsjednika sabora Gordana Jandrokovića.

U saboru spominjao Oluju i Beograd

Mjesec dana kasnije Culej je verbalno napao i Gordana Bosanca iz nevladina sektora.

>> Culej u saboru napao aktivista Bosanca: "To je onaj kojem je Oluja kontroverzna"

Culej se u raspravi o kandidatima za to Vijeće zapitao je li Bosanac "onaj isti kojem je Oluja, hrvatska oslobodilačka akcija, bila kontroverzna, upitna, čiji se stavovi slažu s onima iz Beograda s kojima smo raskrstili".

"Gospodin je član nevladinih udruga, stipendist stranih udruga i tko zna koga i čega", rekao je Culej pitajući se je li Bosanac prošao sigurnosnu provjeru, pa zaključio kako ju je "sigurno prošao".

"Kako neće proći čovjek takvih moralnih kvaliteta", rekao je pa dodao: "Hrvatska, moraš biti budna i oprezna kad vidiš tko će voditi brigu o tebi."

Jedan sin je policajac, a drugi se okolo tuče

Krajem kolovoza Culejev drugi sin Domagoj sudjelovao je u tučnjavi u Vinkovcima u kojoj je teško pretučen 21-godišnji mladić. Domagoj Culej bio je prisutan na licu mjesta za vrijeme tučnjave, a policija je tada za Index potvrdila da je dobio kaznenu prijavu, kao i svi ostali koji su bili tamo.

Stanje brutalno pretučenog 21-godišnjaka opet se pogoršalo. Liječnici osječkog KBC-a mladića su dvaput operirali, a nakon druge operacije, došlo je do komplikacija te je pretučeni mladić počeo povraćati uz zastajanje srca.

Obitelji su priopćili kako je mozak mladića jedno vrijeme ostao bez kisika te da je pitanje kakvo će biti njegovo stanje nakon druge operacije na glavi.

>> DORH objavio detalje brutalnog premlaćivanja u Vinkovcima, Culej dobio prijavu

Culej je za Index ispričao kako je sina sam odveo u policijsku postaju, a tamo su, kako kaže HDZ-ovac, utvrdili da njegov sin nije imao nikakvog kontakta s ozlijeđenim mladićem.

"Onog trenutka kad ste me zvali, nisam se nalazio kod kuće. Kontaktirao sam sina, samoinicijativno ga uzeo za ruku i odveo ga u policiju. Tamo su u obradi imali druge i onda je on pričekao par sati da ga obrade. Iz snimke nadzorne kamere je utvrđeno da moj sin nije imao kontakta s ozlijeđenom osobom. Neki mediji su mog sina okarakterizirali kao čovjeka koji je mladića udario bocom i nastavio ga cipelariti na podu. Iznenađen sam što vi niste krenuli u harangu, kao inače", rekao je Culej.

Potvrdio nam je da je Domagoj bio prisutan na mjestu tučnjave. 

"Bio je tu, vidio je kao i svi drugi. Mislim da će ovaj put sva šteta koja je nanesena meni i mojoj obitelji biti adekvatno naplaćena od svih učesnika medija", zaključio je Culej.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara