VIDEO , FOTO Tko je sve uhapšen u akciji Agrokor

VIDEO, FOTO Tko je sve uhapšen u akciji Agrokor

Foto: Pixsell/Borna Filić/Dalibor Urukalović/Matija Habljak/Robert Anić, Marko Prpić (Naslovna fotografija:  Damir Kuštrak, Tomislav Lučić, Ljerka Puljić, Ivica Todorić, Piruška Canjuga, Ante Todorić i Ivan Crnjac)

RANO jutros pokrenuta je velika akcija DORH-a i policije. Prvo su došli u Kulmerove dvore, rezidenciju obitelji Todorić.

>> IZ MINUTE U MINUTU Policija upala u Todorićev dvorac, masovni pretresi po Zagrebu, uhapšena i Ljerka Puljić

>> Tko su Todorićevi direktori kojima je policija jutros pokucala na vrata?

DORH je objavio kako imaju sudski nalog za provođenja pretrage kod 15 osoba.


Privođenje Ivana Crnjca

Uhićen je niz bivših članova Uprave Agrokora, ali i jedan bivši član nadzornog odbora Agrokora. Prvi je uhićen Ivan Crnjac, nekadašnji glavni Todorićev financijaš.


Privođenje Tomislava Lučića

Potom je uslijedilo privođenje Tomislava Lučića, bivšeg člana nadzornog odbora Agrokora, nakon čega je uhićena i bivša Todorićeva desna ruka, Ljerka Puljić.


Privođenje Ljerke Puljić

Nakon toga je uhićena i Piruška Canjuga, bivša članica Uprave Agrokora. Ona je snimljena kako sjedi u policijskom automobilu s osmjehom na licu. Za njom je u vlastitom automobilu krenuo i njezin suprug Zlatko Canjuga, javnosti dobro poznat iz 90-ih kao visoko pozicionirani HDZ-ovac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Privođenje Piruške Canjuge

Uhapšen je i Mislav Galić, šef uprave Jamnice i sin Mirka Galića, bivšeg hrvatskog veleposlanika u Francuskoj. Mirko Galić je, inače, 2013. imenovan savjetnikom Ivice Todorića u Agrokoru.


Privođenje Mislava Galića

Oko 11:20 uhapšen je i Mladen Kuštrak, još jedan bivši član uprave Agrokora te nekadašnji predsjednik Hrvatske udruge poslodavaca.


Policija pred kućom Mladena Kuštraka

U poslijepodnevnim satima je potvrđeno da su uhićeni i Marijan Alagušić, bivši savjetnik u Agrokoru i član NO-a Tiska te Alojzije Pandžić, šef Agrokorovog računovodstva.

MUP: Uhićeno je 12 osoba, Todorići nisu dostupni

Ministarstvo unutarnjih poslova izdalo je priopćenje vezano za današnja uhićenja u slučaju Agrokor.

Njihovo priopćenje prenosimo u cijelosti.

"Policijski službenici PNUSKOK-a, Uprave kriminalističke policije, Ravnateljstva policije u koordinaciji sa Županijskim državnim odvjetništvom i u suradnji sa Samostalnim sektorom za financijske istrage provode kriminalističko istraživanje nad petnaest hrvatskih državljana zbog kaznenih djela zlouporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju, krivotvorenja službene isprave i povrede obveze vođenja trgovačkih i poslovnih knjiga.

Policijski službenici PNUSKOK-a, Uprave kriminalističke policije, Ravnateljstva policije u koordinaciji sa Županijskim državnim odvjetništvom i u suradnji sa Samostalnim sektorom za fin. istrage provode kriminalističko istraživanje nad petnaest hrvatskih državljana zbog kaznenih djela zlouporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju, krivotvorenja službene isprave i povrede obveze vođenja trgovačkih i poslovnih knjiga.

Temeljen naloga Županijskog suda u Zagrebu u tijeku je provođenje dokaznih radnji pretrage doma i drugih prostorija na 24 lokacije, pretrage poslovnih prostorija na 3 lokacije, pretrage 17 pokretnih stvari i 12 pretraga osoba.

S obzirom na opsežnosti najvjerojatnije će se pretrage nastaviti i tijekom sutrašnjega dana.

Tijekom do sada provedenog kriminalističkog istraživanja uhićeno je ukupno 12 osoba, protiv kojih se planira podnošenje kaznene prijave Županijskom državnom odvjetništvu u Zagrebu zbog osnovane sumnje u počinjenje navedenih kaznenih djela. Uhićene osobe će se dovesti pritvorskom nadzorniku, a tri osobe su nedostupne", poručili su.

 


Aplikaciju možete downloadati na ovom linku za Android ili na ovom linku za iPhone

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara