Tko se tuče taj se voli: HSLS-ovac tehničkim nokautom sredio HDZ-ovca

NAPISI u Slobodnoj Dalmaciji kao i u Jutarnjem listu bili su povod za fizički obračun dva člana vladajuće koalicije koji na vrhu države uživaju u idili, dok se u Drnišu u najmanju ruku - ne podnose. Naime, 50-godišnji član HSLS-a Dragan Bukarica koji je ujedno i gradski vijećnik u tom gradu, prvo je verbalno, a zatim i fizički napao 30-godišnjeg člana Gradskog odbora HDZ-a Hrvoja Odaka.

Bukarica je na gradskoj tržnici prišao dvadeset godina mlađem Odaku, navodno mu nešto i rekao, a onda ga je udario par puta po glavi. Odak je izgubio ravnotežu te pao niza stube. Policija je brzo reagirala "zauzdavši" 50-godišnjeg liberala tvrde ruke kojeg čeka prekršajna prijava. U isto vrijeme Sanaderovu "drniškom orlu" pomoć se ukazivala u Općoj bolnici u Šibeniku.

Ulje na vatru

Razlog zašto je liberal odlučio riješiti sve šakom, krije se u medijski eksponiranom slučaju deložacije obitelji Lapić u Drnišu. Odak je javno podupro tu obitelj koja nije deložirana iz stana u koji su se navodno  nelegalno uselili. Lapići su zauzvrat vijećnika Bukaricu javno prozvali kako je upravo njemu preko veze dodijeljen "njihov" stan. Lapići, koji imaju podršku lokalnog HDZ-a tvrde kako Bukarica već ima ima stan i kuću, a sada želi i njih deložirati ne bi li došao do još jedne nekretnine.

Lokalni HDZ održao je konferenciju za novinare pozivajući liberale da se sva otvorena pitanja rješavaju dijalogom uz poštivanje zakonskih normi. Predsjednik drniškog HDZ-a Josip Begonja pozvao je HSLS da se hitno očituje o ovom slučaju.

S druge pak strane, liberal Bukarica, o svemu je progovorio za lokalni radio Drniš. Kako kaže kada se ujutro probudio bio je šokiran lažima u dnevnim novinama, a s Odakom je već duže u sukobu. "Ovo je bilo samo ulje na vatru, kada sam ga vidio, jednostavno su mi se digli živci", kazao je Bukarica demantiravši kako on stoji iza deložacije.

U Drnišu, u kojem očigledno ne vlada idila Sanader "blue boysa" i Adlešičinih "žutih zvijeri",  HSLS je na vlasti s Nezavisnom listom Ante Dželalije.  

I.Ć.
Foto: HR Foto
  

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara