Tko su braća Ćulum, opasni kriminalci za koje zna pola Europe?

Tko su braća Ćulum, opasni kriminalci za koje zna pola Europe?
Foto: Facebook (lijevo Nermin Ćulum, desno Armin Ćulum)

ZBOG ubojstva banjalučkog poduzetnika Slaviše Krunića uhićena su i dvojica braće Ćulum, Nermin i Armin. 

Nakon što su uhićeni u Sanskom Mostu, predani su policiji Republike Srpske. 

Mediji u BiH pišu kako su braća Ćulum na čelu bajkerske organizacije United Tribuns, a tu je organizaciju njemačka tajna služba proglasila državnom opasnosti.

Avaz.ba piše da su braća Ćulum postala poznata javnosti kad je nogometaš Ognjen Vranješ objavio fotografiju s njima na Instagramu, nakon afere o tome da je on u navodnoj ljubavnoj vezi s Jelenom Karleušom.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

💪🏼SNAGA UTF💪🏼

Objavu dijeli Ognjen Vranjes (@ognjen_vranjes)

Hvale se raskošnim životom, navadno imaju lanac diskoteka u Njemačkoj

Braća Ćulum na društvenim se mrežama hvale raskošnim životom, a bogatstvo navodno dolazi od lanca diskoteka i noćnih klubova u Njemačkoj.

Poznati policiji diljem Europe, bajkersku organizaciju kojoj pripadaju Njemačka je proglasila državnom opasnošću

Osim toga, braća su i policiji poznata od prije. Godine 2016. je policija u potrazi za ilegalnim oružjem pretresla prostorije Udruženja Sportski klub UT u vlasništvu Armina Ćuluma Bokija. Boki je, osim policiji u BiH, poznat i policiji diljem Europe. Njemačka je tajna služba njihovu bajkersku organizaciju United Tribuns, koju oni nazivaju "bratstvo", proglasila za državnu opasnost, kao i za treću najveću opasnost u Europi, piše Faktor.ba.

U Njemačkoj se pisalo o kriminalnim poslovima kojima se bavi ta grupa. 

Na području BiH, Austrije i Njemačke je krajem 2014. godine istraživala kriminalnu skupinu koja se bavila prostitucijom i trgovinom ljudi, a tom je prilikom pretresla i kuću Armina Ćuluma u Sanskom Mostu. Da je on pripadnik kriminalnog miljea, pisale su tada Nezavisne novine dodavši da je zbog utaje poreza i organiziranog kriminala njemačka policija za njih prije više godina raspisala i međunarodnu tjeralicu. Bio je optužen i za prostituciju i trgovanje ljudima, no zahvaljujući dojavi jednog njemačkog policajca, na vrijeme se sakrio pa nije u toj akciji uhićen.

Klix.ba piše kako je Armin Ćulum inače iz Prijedora, a za vrijeme rata je izbjegao u Njemačku.

Uvlačili djevojke u prostituciju i bavili se trgovinom oružjem, drogom i ljudima?

Ta je kriminalna skupina, kojoj je navodno pripadao i Ćulum, zavodila djevojke, mladići su im obećavali brak, a zatim ih uvlačili u prostituciju i prijetili djevojkama nasiljem. Djelovali su i u Švicarskoj i u Austriji, a tamo su se bavili i trgovinom oružjem, drogom i ljudima.

Bajkerska skupina United Tribuns poznata je i po čestim sukobima sa suprotstavljenim motorističkim bandama, o čemu je pisao i njemački Bild.

Uhićeno četvero ljudi

Podsjetimo, zasad su zbog ubojstva banjalučkog biznismena Slaviše Krunića uhićene četiri osobe. Krunić je ubijen u pucnjavi kasno navečer kod Banje Luke. S njim je ubijen još jedan muškarac, a u razmjeni vatre poginuo je i jedan napadač.

Policija je potvrdila kako su, pod sumnjom da su sudionici ubojstva na području Banje Luke, uhićeni Goran Milanović i Emilio Baldo, a kasno poslijepodne policija Federacije BiH je u Sanskom Mostu uhitila braću Ćulum, Nermina i Armina, koji su nakon toga predani policiji Republike Srpske. Napadač koji je ubijen prilikom likvidacije Slaviše Krunića je Željko Kovačević koji je bio na hrvatskoj tjeralici zbog razbojništva i pokušaja ubojstva počinjenog 2009. godine. U BiH je uhićivan zbog reketarenja i krađe, zbog čega je osuđen na 5 godina zatvora. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
;
Učitavanje komentara