T-Mobile donirao 5 ambulantnih vozila vrijednih milijun eura

T-Mobile donirao 5 ambulantnih vozila vrijednih milijun eura

PET tehnički najsuvremenije opremljenih vozila hitne pomoći T-Mobile donira regionalnim centrima. Ključevi prvih dvaju vozila predani su danas Ustanovi za hitnu medicinsku pomoć Zagreb, za nekoliko dana jedno vozilo odlazi u Dubrovnik, a na jesen po jedno u Osijek i Gospić. Vrijednost donacije je milijun eura.

Dva vozila marke Mercedes, dr. Vlasti Jasprica Hrelec, ravnateljici UHMP-a Zagreb uručio je Božidar Poldrugač, član Uprave i glavni direktor za tehniku, u funkciji predsjednika Uprave T-Mobilea Hrvatska.

Zahvaljujući na donaciji dr. Jasprica Hrelec kazala je kako je najveći hrvatski operater pomažući ustanovu pokazao osjetljivost za potrebe zajednice u kojoj posluje. S obzirom na nezavidnu situaciju u kojoj se nalazi UHMP, istaknula je da je donacija došla u pravi trenutak te da će uvelike olakšati rad i pružiti dodatnu sigurnost zdravstvenoj zaštiti na području Zagreba.

"Za doniranje postoji samo jedan motiv, a to je humanost. Iza njega stoje svi zaposlenici T-Mobilea" kazao je Poldrugač.

Odlučujući se za donaciju, izabrana je tema od općeg značenja koja se tiče svakog stanovnika Hrvatske, kazao je i pozvao druge tvrtke da doniraju vozila hitne medicinske pomoći.

Za nekoliko dana jedno vozilo bit će predano Ustanovi za hitnu medicinsku pomoć u Dubrovniku, a u sljedeća dva mjeseca bit će donirana Osijeku i Gospiću. Pri odabiru ustanova kojima će donirati vozila ključan je bio savjet medicinske struke. Vrijednost tehnički najopremljenih vozila iznosi oko 7,3 milijuna kuna, što predstavlja jednu od najvećih pojedinačnih donacija od strane tvrtki.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Donirana vozila uvelike će doprinjeti efikasnijoj zdravstvenoj zaštiti. Konkretno, UHMP će moći dnevno pružiti 48 dodatnih intervencija, jer prosječan broj intervencija po jednom vozilu dnevno iznosi 24.

I.B.

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara