Todorić ima teoriju zavjere, kaže da državom upravlja Tedeschi

Todorić ima teoriju zavjere, kaže da državom upravlja Tedeschi
Foto: Screenshot/Ivica Todorić, Goran Stanzl/PIXSELL

IVICA Todorić opet se oglasio na svom blogu. Jučer je u objavi pod nazivom "Hrvatski cocktail politike, seksa i korupcije" prozvao premijera Andreja Plenkovića, ministra policije Davora Božinovića, poduzetnika Emila Tedeschija, ali i zamjenicu predstojnika Plenkovićevog ureda Tenu Mišetić.

Usporedivši vrh hrvatske političke scene s televizijskim sapunicama, Todorić tvrdi da je Plenković na čelu zločinačke organizacije, zajedno s Mišetić i Božinovićem.

Međutim, bivši gazda Agrokora smatra da iza svega stoji Tedeschi koji "vuče konce i postavlja mreže i stupice". Boris Šavorić i Ante Ramljak tek su "poslušnici" koji su također usko povezani s tom grupacijom, nastavlja Todorić.

"Plenković je lutka na koncu"

Tedeschi je, tvrdi Todorić, postao centralna figura političkog i gospodarskog života u Hrvatskoj koja kontrolira Plenkovića i državni aparat te kontrolira medije.

No, Tedeschijeva moć i utjecaj ovise o Mišetić, preko koje je korumpirao i pridobio Plenkovića za realizaciju svojih zločinačkih ciljeva. Todorić Plenkovića naziva "lutkom na koncu".

"Udomio je njezinog oca Ivana Mišetića u Atlanticu, samo kako bi Mišetiće plaćao za dobro izvršene usluge političkih podobnosti, nježnih dodira, a sve u svrhu kontrole nad Plenkovićem koji već godinama ne može odoljeti Teninim čarima", piše Todorić za Tedeschija.

"On smišljeno radi afere unutar političkih stranaka, ciljano napada pojedince, kako bi oslabio one koji nisu poslušni. Blokira sve što mu smeta, a sve to najviše koristeći novac koji izvlači iz Agrokora, ali i države. Kontrola medija kao jedan od ključnih ciljeva Tedeschog i njihovo upravljanje izvedeno je i izvodi se na kriminalan, korupcijski način. Umjesto jačanja slobode upravljanja sa medijima, Tedeschi se koristi manipulacijama za upravljanje političkim strukturama. On smišljeno radi afere unutar političkih stranaka, ciljano napada pojedince, kako bi oslabio one koji nisu poslušni. Blokira sve što mu smeta, a sve to najviše koristeći novac koji izvlači iz Agrokora, ali i države", dodaje Todorić o Tedeschiju.

"Tena Mišetić je strah i trepet hrvatske vlade"

O Teni Mišetić Todorić ima sljedeće mišljenje:

"Tena Mišetić, strah i trepet hrvatske vlade, nosi kratke haljinice, ali traži maksimalnu poslušnost. Osoba koja je u HDZ-u zadužena da zastupa hrvatske građane na sastancima s kancelarkom Angelom Merkel, ali Tena i svojim bičem postrojava ministre, naređuje u ime državnog vrha i srozava ugled hrvatskih institucija svojim mazohističkim izljevima raspoloženja, uvodi strahovladu u ime premijera, pod utjecajem njenih čari", piše Todorić.

"Hrvatskom, ali posebice u svemu vezano za Agrokor, vlada i struktura koja preko tajnih interesa, bliskih školskih sveza i prijateljstava, novca, ali i preko kreveta, u mješavini interesa i niskih strasti, razara naše društvo, uzimajući za sebe ono što nisu stvorili, ono što im ne pripada i ono što je i vaše i moje. Otimaju vrijednosti, blokirajući kompletno naš pravni sustav i privatiziraju državu, svodeći je ne na kafić Fotić, sveli su hrvatsku državu na svojevrstan kupleraj gnusne političko-privatno-poslovne zlouporabe. Upravo u tome ključnu ulogu i značaj igra apostrofirana Tena Mišetić", dodaje Todorić.

"Božinović je beskičmenjak"

Ministra Božinovića nazvao je "beskičmenjakom" i operativcem koji za Plenkovića obavlja prljave poslove poput skrivanja mailova i SMS-ova. On kontrolira policiju, prijeti, ucjenjuje, kontrolira medije, prati ljude preko SOA-e, utječe na pravosuđe i skriva "tragove kriminala Plenkovićevih struktura u Agrokoru".

Todorić ide tako daleko da tvrdi da Božinović zaustavlja istrage i procesuiranje ratnih zločina kako bi spasio "Plenkovićevu kriminalnu udrugu i Plenkovićevu koaliciju".

"On je jedna od najpogubnijih karika u čitavoj piramidi zločina koji Plenković vrši nad hrvatskim narodom i hrvatskom državom",  misli Todorić o Božinoviću.

Naravno, bivši gazda Agrokora nije zaboravio spomenuti ni Martinu Dalić i Tina Doličkog kao "jurišnike koruptivne hobotnice".

"Dalić naravno, veoma bliska i uključena u dogovore sa Emilom Tedeschijem. Dakle, sve medijske insinuacije, da je ona kao ‘ljuta’ na Plenkovića su u potpunosti fingirani, ‘igra za galeriju’. Oni su svi jedno tkivo, jedno tijelo, koje spaja kriminal i korupcija, i ne dajte da vas zavaraju i uspavaju sa njihovim destiliranim porukama", zaključuje Todorić u svojoj zadnjoj objavi na blogu.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara