Todorić: Ministar Marić je koristio Smokvicu i to u pratnji dvije dame. Otok mu je bio smokvin list

Todorić: Ministar Marić je koristio Smokvicu i to u pratnji dvije dame. Otok mu je bio smokvin list
Foto: Duško Jaramaz/Pixsell, Screenshot: Ivica Todorić

JUČER je objavljena vijest kako je Ministarstvo državne imovine, kojem je na čelu HDZ-ov Goran Marić, za zakup državnih nekretnina na otoku Smokvica Vela odabralo ponudu tvrtke Zelena nekretnina d.o.o., kao najbolju pristiglu na javni poziv, a procjenjuju da bi uskoro mogao biti potpisan i ugovor za taj zakup, potvrdili su u petak iz Ministarstva.

Javni poziv za zakup nekretnina na otoku Smokvica, koje su prošle godine vraćene u državno okrilje nakon što ih je godinama koristila obitelj Todorić, trajao je od 12. svibnja do 20. lipnja, a početno se tražilo gotovo pet milijuna kuna godišnje.

Nedugo nakon što je ta vijest objavljena, na svom se blogu javio Ivica Todorić. On je napisao kako je ministar Goran Marić na otok dovodio "dvije visoke dame".

"Prisiljen sam reagirati na najnoviji pokušaj manipulacije ministra državne imovine Gorana Marića koji je, govoreći o koncesiji za otok Smokvicu, iznio čitav niz konstrukcija i eklatantnih laži.

Zanimljivo je da te laži iznosi baš Goran Marić, čovjek koji je itekako koristio Smokvicu još kada Agrokor nije bio korisnik koncesije. I to nikada sam, već u pratnji dvije visoke dame. Bilo bi iznimno zanimljivo da, ako se ne sjeća o kojim se dugonogim damama radi, objasni kako se točno bira Miss Universe u SAD-u. Smokvica mu je očito bila smokvin list. Taj sam njegov višestruki trošak po Agrokorovom preuzimanju Smokvice osobno platio. Možda će Goran Marić Smokvicu moći koristiti i ubuduće. Naravno, besplatno (čitaj trošak poreznih obveznika).

Suprotno od Gorana Marića koji nije platio račune za svoje boravke na Smokvici, Agrokor je za desetogodišnje korištenje platio 6 milijuna eura unaprijed! Uz to, u tih je deset godina investirano dodatnih 2,5 milijuna eura. I to nije sve, Agrokor je rezervirao 24 milijuna kuna za plaćanje koncesije koju izvanredna uprava nikada nije platila! Za to u Agrokoru postoje pisani dokazi i mogli ste ih lako provjeriti i utvrditi činjenice. To je istina gospodine ministre, a vaša predstava samo je još jedan pokušaj prizemne diskreditacije i mene osobno i Agrokora kao (nekad) najveće hrvatske kompanije", napisao je Todorić.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara