Todorić se oglasio na blogu, ali nije najavio povratak u Hrvatsku

Todorić se oglasio na blogu, ali nije najavio povratak u Hrvatsku

Foto: FAH

NAKON što je sud danas odlučio kako svi uhapšeni u akciji Agrokor izlaze na slobodu te za njih neće biti zatražen istražni zatvor, uz iznimku Ivice Todorića, za kojeg je određen istražni zatvor u trajanju od mjesec dana, na svojem notornom blogu oglasio se i sam Todorić.

> Svi uhapšeni izlaze na slobodu, Ivica Todorić mora u zatvor

Njegovu objavu u nastavku prenosimo u cijelosti.

"Političkoj samovolji pravna je država odlukom o odbačaju zahtjeva za određivanje pritvora za Agrokorove managere uhićene u prekjučerašnjoj predstavi stala na kraj. Ispričavam se svim časnim ljudima koji su, zbog političkog progona mene, morali proživjeti ovu sramotnu torturu.

I zbog svih njih neću se prestati boriti za istinu koja će razobličiti ovu montiranu političku kampanju i sve njezine aktere. Uhićenja koja su dogovorena na subotnjem sastanku u kabinetu premijera Plenkovića, a kojem su prisustvovali i ministri Božinović i Dalić te predsjednik Sabora Jandroković, sada su i pravno postala izrugivanje pravnoj državi i iskazivanje političke samovolje i nastavak političkog nasilja kako bi se prikrio vlastiti kriminal koji je donio neustavni Lex Agrokor.

Politički proces

Ovo je neviđeni politički proces, politika premijera Plenkovića donijela je Lex kojim je oduzeto privatno vlasništvo, ta je ista politika ovlastila ministricu Dalić da kreatora Lexa Antu Ramljaka imenuje izvanrednim povjerenikom i izvrši otvorenu pljačku kroz Knighthead fond i njihove pomagače.

Ta je ista politika donijela i odluku o posebnom transferu 5 milijuna kuna DORH-u samo za istragu Agrokora pa i time potvrdila da pokreće politički proces, a tim činom ponizila i samo Državno odvjetništvo. Plenkovićeva politika kroz djelovanje ministrice Dalić i njihovih pomagača u Agrokoru Hrvatskoj čine zastrašujuću financijsku, političku i društvenu štetu i za to će morati odgovarati", napisao je Todorić na blogu.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara