Todorić nema građevinsku dozvolu za svoj privatni dvorac

REZIDENCIJA obitelji Todorić u zagrebačkim Šestinama, nema građevinsku dozvolu za privatni obiteljski dvorac, već kompleks javne namjene, tj. reprezentativni hotel.

Kulmerov dvorac obnovljen je 2006. kao replika originala iz 19. stoljeća, no Agrokor d.d. 2003. nije dobio građevinsku dozvolu za gradnju obiteljskog dvorca, prenosi Business.hr.

Ministarstvo turizma navodi kako nikad nije dobilo zahtjev za kategorizaciju Kulmerovih dvora te da rezidencija Todorićevih nije hotel. Vera Siuc, načelnica Odjela za gradnju u gradskom Uredu za prostorno uređenje kazala je da Kulmerovi dvori ipak jesu hotel. Dodala je kako je Agrokoru 19. srpnja 2006. izdana uporabna dozvola za dvorac.

"Da, višečlana komisija je na tehničkom pregledu ustanovila da je objekt izgrađen u skladu s građevinskom dozvolom i prema glavnom projektu. Da, ima recepciju. To je prema projektu zgrada odmah na ulazu desno, na kojoj je prostor predviđen za recepciju", rekla je Siuc za Business.hr.

Ako objekt ne ispunjava namjenu za koju je dobivena građevinska dozvola, to onda provjerava Ministarstvo zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva, istaknula je Siuc.

Autor projekta obnove dvorca, arhitekt Branko Kincl, pojasnio je kako građevinsku dozvolu za klasični stambeni objekt "gradski urbanisti ne bi dozvolili", pošto se Kulmerovi dvori nalaze u Parku prirode Medvednica.

B.V.
Foto: Agrokor

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
;
Učitavanje komentara