Todorić objavio da se dvaput tajno sastao s Marićem. Marić ne demantira

Todorić objavio da se dvaput tajno sastao s Marićem. Marić ne demantira
Foto: Patrik Macek/PIXSELL, Index

IVICA TODORIĆ na svom blogu tvrdi da se u razdoblju nakon aktivacije Lex Agrokora dvaput susreo s ministrom financija Zdravkom Marićem.

Sastanci su bili negdje između 5. i 7. mjeseca 2017., piše Todorić. "Sastanak bi bio dogovoren uvijek kasnije navečer i to preko Ivana Crnjca. Marić bi sa svojim autom došao na parkiralište Doma sportova, preuzeo bi ga moj prijatelj i doveo bi ga u jedan stan na Pantovčaku 198.

Sastanci su svaki puta trajali oko 1 sat, a ja sam inicirao sastanke upravo iz razloga što je Marić jedno vrijeme radio u Agrokoru. Na spomenutim sastancima sam Mariću prezentirao informacije o Agrokorovoj strategiji, investicijskom potencijalu, regionalnoj snazi, sinergijama, tehnološkim inovacijama i dugoročnoj viziji kompanije", navodi Todorić u blogu.

"Marić je šutio"

Tvrdi dalje da je Marić većinom šutio.

"Istina, on je na sastancima uglavnom šutio, gotovo ništa nije govorio i danas kada sve ovo vidim, pretpostavljam da je bio ozvučen, sve kako bi s nekolicinom ljudi iz tek oformljene, hibridne Vlade i njihovim izvanistitucionalim skupinama radio protiv Agrokora, za vlastitu, i korist spomenutih izvaninstitucionalnih skupina poznatijih kao Borg Mreža (grupa X), Borg grupa i Heta grupa. Volio bi da sa tih nekoliko sastanaka puste snimke pa neka javnost još jednom vidi tko besramno laže", piše Todorić.

"Interesantno, s obzirom na to da se radilo o noćnim satima, trebalo se iz garaže dovući do ulaznih vrata, a bilo je grmlja, drveća, itd., e tu je bio spreman kazati nekoliko stvari. Sjećam se da mi je rekao da je Dalićku doveo Božinović u Vladu, da vrlo važnu ulogu ima AlixPartners, da je Bricelj jedna od važnijih figura, da se Plenković snažno povezao s Knighthead-om i da najveći utjecaj na Plenkovića ima Tena Mišetić.

Uglavnom, to su informacije koje sam ja upamtio i za koje sam mislio da bi mi mogle koristiti. Upravo sam zbog njegovih informacija razvijao strategiju u kojoj pazim na spomenute okolnosti na koje sam bio upozoren. Taktički nisam htio pretjerano spominjati te ljude, a s druge strane pokušavao prikupiti što je moguće više informacija", dodaje Todorić.

Marić: Ne demantiram

Marić je jutros novinarima kazao kako ne bi ništa komentirao. "Ne demantiram, ali ne bih sada komentirao ni ulazio u detalje", rekao je Marić jutros novinarima.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara