Todorićeva sestra pred dvorcem: Ivica je do 50. godine spavao u krevetu koji je kupio moj otac

Todorićeva sestra pred dvorcem: Ivica je do 50. godine spavao u krevetu koji je kupio moj otac

Screenshot: Index

SESTRA Ivice Todorića, Jadranka Todorić, još jednom se obratila novinarima pred Kulmerovim dvorima.

Naime, Jadranka Todorić danas oko 13 sati, ničim izazvana, zaustavila je svoj automobil pred okupljenim novinarima, pa im se opet obratila u neobičnom monologu.

 
Čim je zaustavila automobil i spustila prozor, Jadranka Todorić je rekla: "Da vas ne razočaram... Ja vas molim, trudite se svakog dana svijet učiniti boljim. I kad se probudite, odlučite to i kad idete spavati, samo razmislite jeste li to napravili. Nitko od nas ne može napraviti revolucionarna djela, ali ono koliko je u našoj mogućnosti...", započela je Jadranka Todorić.

"Ako ja primijetim da je ova djevojka lijepa (pokazuje na novinarku, op.a.) i da joj to kažem, pa već sam i tako svijet uljepšala. Hvala vam svima, doviđenja", rekla je Jadranka Todorić, na što ju je novinarka pitala nedostaje li joj brat.

"Ne, jer je sa mnom. Jel vi volite nekoga?" pitala je Jadranka Todorić novinarku, na što je dobila potvrdan odgovor. "Gdje je taj?" pitala je dalje Todorić. "U Zagrebu", odgovorila je novinarka, na što je uslijedio odgovor Todorićeve sestre: "A nije u vašem srcu?", na što je novinarka odgovorila: "A je".

"Pa onda, jel vam može faliti netko tko je s vama? Nema šanse", rekla je Todorićeva sestra, na što je uslijedilo novo novinarsko pitanje: "Gospođo, sutra dolazi vaš nećak (Ante Todorić, op.a.) u Hrvatsku, jeste li se s njim čuli?"

"Sve se može oprostiti, ali uspjeh ne"


Nakon kraće stanke, Jadranka Todorić je odgovorila: "Ja se sa svojim nećakom ne trebam čuti, on je sa mnom uvijek, ma gdje bio. A ja vam svima od svega srca želim da vam nećaci budu upola kao što je moj, čovjek s najvećim srcem na kugli zemaljskoj".

Na to je uslijedilo novo novinarsko pitanje: "Mislite li da su oni krivi za ovo što im se stavlja na teret?"

"Ono što sam vam na početku rekla, a to je da svijet pokušate učini boljim, to je odgonetka. Sve se može. Sve se može oprostiti, ali uspjeh i pokušaj da budete drugačiji, to ne. I zato vam možda i nije dobar savjet moj s početka priče", rekla je sestra Ivice Todorić.

"Mislite li da se njima ima što oprostiti?" glasilo je novo novinarsko pitanje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ljudi ne mogu oprostiti, ja opraštam svima, svima, svakome. Unatrag, danas i unaprijed. Neka svakome bog da, ne ono što je zaslužio jer mnogi ne bi vjerojatno dobro prošli, nego samo najbolje. Vjerujte mi, to vam ne govorim zbog kamera, nego vam to govorim zbog vlastita uvjerenja. I ne postoji čovjek na svijetu s kojim ja ne razgovaram, kojem sam učinila neku nepravdu. Sigurno nekom jesam učinila nepravdu, ali da bih namjerno učinila, mislim da bih umrla", rekla je Jadranka Todorić.

"Vi ste sigurno nekom razbili glavu ili koljeno"

 
"Mislite li da je vaš brat mogao napraviti to sve što mu se stavlja na teret?" pitao je novinar potom njegovu sestru.

"Moj brat je napravio s tri posto obradive površine u Hrvatskoj, imao je 30 posto prinosa poljoprivrednih u Hrvatskoj, to je recimo moj brat napravio. S tri posto poticaja je 30 posto napravio prometa, vi to nigdje niste napisali. Pa umjesto da tu čučite i starije tete intervjuirate, odite, posnimite kako izgleda Baranja danas, kako izgleda Agrolaguna, svaki trs stoji na svom mjestu, sve je kako treba. Pa dajte ljudi, ja vas sve molim, idite i naslikajte jedan put, ne kažem da je itko u svijetu napravio sve najbolje, ali već da se trudite napraviti. Tragovi njegova truda se vide, a vi nitko o tome ne zborite, a to je ružno. Vi ste sigurno nekom razbili glavu ili koljeno nekad u životu, možda ne vi, ali vidjeli ste i znate da to postoji i onda bute samo to slikali, a ne što je taj dobro napravio jer je bio dobar, tako da vas doista pozivam na dobrotu i na pokušaj da svijet napravimo boljim", rekla je Jadranka Todorić.

"A vi ste prvi, vi ste prvi, vi ste prvi, prvi od prvog, to ne postoji u jeziku koji to sasvim sigurno možete", dodala je.

Kako to da vašem nećaku treba toliko dugo da dođe do Zagreba, pitala je novinarka nakon toga Jadranku Todorić.

"Ja ne znam tko vam daje informacije, onda njega pitajte, ja ne znam tko vam daje informacije. A šta bi vi mom nećaku kad bi on došao, šta bi vi? Njega slikali? On je jedan prekrasan čovjek. Ako ćete o njemu pisati kao o lijepom čovjeku, onda pitajte ljude kojima je pomogao, kolike je liječio, kolike je vozio. Neću ja o tome govoriti, vi ste pozvani da svijet učinite boljim", rekla je Todorićeva sestra.

"Ma ko vam šiša dvorce, dragi dečec moj, pa kaj je vama?"


Novinari su ju potom još jednom pitali misli li da su njezin brat i nećaci krivi za ono što im se stavlja na teret, na što je uslijedio odgovor: "Ja ne znam što im se stavlja na teret, ja vam se ne bavim optužnicama, ja samo znam što sam vidjela u životu, da sam vidjela, dokle oko seže, da je sve bilo na svom mjestu i napravljeno kako treba. Tko je od vas zaslužan za ijedno radno mjesto u ovoj državi, da ste nekom omogućili da to radi? Da sam ja zaposlila jednog čovjeka, vi jednog i svi ovdje tako, bilo bi 10 zaposlenih ljudi. A kad netko zaposli puno više od 10 ljudi, onda je to krimen", pitala je Todorićeva sestra potom novinare.

"Koliko je teško doći ovdje u dvorac koji je sad pod opsadom policije?" glasilo je novo novinarsko pitanje.

"Ma ko vam šiša dvorce, dragi dečec moj, pa kaj je vama? To je samo za ove koji vole fotografirati. moj brat je do 50. godine spavao u krevetu koji je kupio moj otac i nije bio lošiji ni bolji čovjek nego danas, pa dajte se kanite haljina, gaća, cipela, torbi i svega. Još jednom ponavljam i sad moram ići, ali učinite svijet boljim i pitajte se navečer prije spavanja. Hvala i doviđenja", zaključila je Todorićeva sestra koja i dalje živi u dvorcu.

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara