Tojčić izašao iz zagrebačkog GSV-a

ZAMJENIK zagrebačke gradonačelnice zadužen za gospodarstvo Stipe Tojčić danas je dao ostavku na članstvo u Gospodarsko-socijalnom vijeću (GSV) Grada Zagreba jer nije izabran za predsjednika GSV-a što mu, kako je kazao, po logici funkcije pripada.

Tojčić je na konferenciji za novinare u zagrebačkom HNS-u rekao da ga je "nemalo iznenadilo" kad je član GSV-a Ladislav Prežigalo (SDP) na sjednici, 12. listopada, za predsjednika iz redova Gradskog poglavarstva predložio Milana Bandića, a da prije toga nisu obavljene nikakve konzultacije među članovima GSV-a iz Poglavarstva.

Tojčić također navodi da ih je Prežigalo na sjednici izvijestio da se konzultirao s gradonačelnicom, dok ona tvrdi da s Prežigalom o tome nije razgovarala.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Milan Bandić još jednom je uzurpirao vlast i sirovom silom postao predsjednik GSV-a", ustvrdio je Tojčić i naglasio kako je njegova ostavka protest zbog takvih postupaka kao i da time želi potaknuti gradonačelnicu da zaštiti dignitet Gradskog poglavarstva.

Predsjednik zagrebačkog GSV-a bira se svake godine: prve godine iz redova sindikata, druge godine iz redova poslodavaca i treće godine iz Gradskog poglavarstva.

Članovi zagrebačkog GSV-a iz redova Gradskog poglavarstva su, osim Stipe Tojčića, Ladislava Prežigala i Milana Bandića, još i Slavko Kojić i Vladimir Stojsavljević.

Stipe Tojčić je još jednom ponovio neslaganje zagrebačkog HNS-a s raspodjelom novca u novom rebalansu zagrebačkog proračuna i, između ostalog, s prijedlogom da se 30 milijuna kuna odobri za subvencije ZET-u od čega bi, smatra, najveći dio otišao na troškove osoblja. "Do sjednice Gradske skupštine (koja mora donijeti konačnu odluku o rebalansu), s tim u vezi moramo naći zadovoljavajuće rješenje", rekao je Tojčić.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara