Tomašević: Ako građane više zanima odlazak u shopping centar postat ćemo Republika Agrokor

Tomašević: Ako građane više zanima odlazak u shopping centar postat ćemo Republika Agrokor

Foto: Davor Pongračić/Cropix

TOMISLAV TOMAŠEVIĆ iz Zelene akcije u razgovoru za magazin Pogled Novog lista izjavio je kako bi Republika Hrvatska mogla postati Republika Agrokor ukoliko građane više zanima odlazak u shopping centar nego razlika između privatnog i javnog.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ako je to smjer kojim smo krenuli tad će sve biti privatizirano i privatno pa nećemo imati ni državu. Više nećemo biti Republika Hrvatska nego Republika Agrokor", izjavio je Tomašević dodajući kako se protivi privatizaciji ne samo ulica i trgova već i šuma, voda te obale.

Skoro pet godina trajala je borba aktivista protiv izgradnje Hoto centra, a Tomašević smatra kako je novac najveći razlog što njihova borba nije uspjela. "Novac je kupio velik dio medija koji su neprestano spinali za Hoto. Hoto grupa u medijima dobivala je puno veći prostor nego mi i naše poruke nisu uspijevale doći do javnosti. Morali smo se pretrgati s performansima kako bi došli u medije. Na kraju se ipak pokazalo da su građani bili protiv izgradnje centra, ali bilo je prekasno. Da smo imali drugačiji medijski tretman, imali bi i drugačiji rezultat.", rekao je Tomašević.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara