Tomčić na izvještajnoj skupštini koprivničko-križevačkog županijskog HSS-a

Predsjednik Hrvatske seljačke stranke (HSS) Zlatko Tomčić večeras je na izvještajnoj skupštini koprivničkokriževačke županijske organizacija HSSa rekao da Predsjedništvo HSSa intenzivno radi na ozdravljenju stranke, dopustivši i mogućnost prijevremenih izbora za novo vodstvo. L

Na večerašnjoj izvještajnoj konferenciji u Koprivničkom Ivancu Tomčić je izrazio zahvalnost županu Josipu Friščiću i predsjedniku Hrvatskog seljačkog saveza Ivanu Kolaru i drugima koji su, kako je rekao, bili odlučno protiv koalicije s HDZ-om. Za nju su se, kazao je, zauzimali pojedinci u drugim županijama s lošim izbornim rezultatima u želji da zadrže vlast i osobne probitke.

Osvrćući se na situaciju u zemlji i vanjsku politiku, Tomčić je istaknuo da je za Hrvatsku ključno pitanje njenog gospodarskog razvoja, a kao pozitivan primjer dobroga rada HSS-a na gospodarskom razvoju Tomčić je naveo upravo Koprivničko-križevačku županiju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Rekao je da on nije euroskeptik "kako se to pokušava predstaviti javnosti", ali da ustraje na stajalištu Hrvatske seljačke stranke kako za Hrvatsku nije ključno pitanje avis Komisije Europske unije o kandidaturi Hrvatske za EU, nego pregovori koji će uslijediti i postupak prilagođavanja Europskoj uniji.

HSS ustraje na potrebi nacionalne suglasnosti o ključnim pitanjima gospodarske politike, posebno u poljodjelstvu i njegovoj prilagodbi uvjetima koje postavlja Europska unija, kazao je Tomčić. Nacionalna suglasnost je potrebna, dodao je, i o neprihvatljivim objedama iz optužnica Međunarodnog suda u Haagu "da je Hrvatska podignuta na zločinima i da je bila agresor u BiH".

(Hina) xon yjn

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara