Tomčić o osnovnim točkama HSS-ova izbornog programa

PREDSJEDNIK HSS-a Zlatko Tomčić, večeras je, nakon sjednice stranačkog predsjedništva, po prvi put iznio osnovne točke izbornog programa stranke, koji naglasak stavlja na visoke stope gospodarskog razvoja i pristup Hrvatske Eurospkoj uniji i NATO-u.

Tomčić je najavio da će u idućih mjesec dana HSS uputiti poziv javnosti kojim će "pokušati animirati sve potencijale radi stvaranja pozitivnog ozračja i razvojnih prilika u hrvatskom društvu".

U programu za parlamentarne izbore HSS naglasak stavlja na gospodarski razvoj i visoke stope razvoja, čak do 10 posto, na otklanjanje kočnica razvoja, odnosno borbu protiv sive ekonomije, kriminala i korupcije, na znanje, te na odgovornu demografsku i socijalnu politiku.

Među pet osnovnih izbornih točaka je i pristup Hrvatske EU i NATO-u. Pristup, kaže Tomčić, mora biti rezultat ostvarivanja prethodnih točaka, mora se dogoditi na ležeran, a ne usiljen način.

Predsjednik HSS-a opetuje da je u vladajućoj koaliciji dogovoreno da se izbori održe sredinom jeseni, a da bi svaka promjena termina morala biti podložna novom dogovoru partnera.

HSS je iznenađen nervozom koja je prisutna na političkoj sceni, pa Tomčić u ime stranke poručuje da je neprihvatljiva isključiva preokupacija izborima, a zanemarivanje redovnog rada izvršne i zakonodavne vlasti. HSS, naglasio je, u tome ne želi sudjelovati.

Tomčić je rekao da će njegova stranka uskoro uputiti poziv javnosti i osobama koje uživaju ugled i koje mogu animirati sve pozitivne potencijale, da sudjeluju u stvaranju pozitivnog ozračja i razvojnih prilika.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

HSS je otvoren za sve poštene, dobronamjerne, radišne i sposobne ljude koji žele pomoći razvoju države, istaknuo je HSS-ov regionalni predsjednik Ante Simonić, tumačeći kako to nije i poziv u članstvo u HSS.

Tomčić je večeras ocijenio da se u hrvatskoj javnosti stvara ozračje kako je jedino važno osvojiti vlast, te da Hrvatskoj prijeti potpuna bipolarizacija na desni i lijevi blok.

Opetovao je da HSS ostaje pri odluci da na parlamentarne izbore iziđe samostalno, da prije izbora ni sa kim ne pregovara o formiranju koalicija.

Predsjedništvo HSS-a večeras je raspravljalo i o privatizaciji PIK-ova. Tomčić smatra da je Vlada utvrdila relativno dobru strategiju te privatizacije. Džava je previše uložila u kombinate da bi ih se lakomisleno bacilo na tržište i jeftino prodalo, rekao je Tomčić.

(Hina) um jnZnate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara