"Tomo je razorio Milijana, razorio!": Karamarko preživio puč u HDZ-u i odbio dati ostavku

"Tomo je razorio Milijana, razorio!": Karamarko preživio puč u HDZ-u i odbio dati ostavku

Foto: FAH

JUČERAŠNJE Predsjedništvo HDZ-a bilo je poprište sukoba između, s jedne strane, snaga koje su tražile odgovornost šefa HDZ-a za aktualnu krizu i, s druge strane, Tomislava Karamarka i njegovih pristaša.

U taboru onih koji su potegnuli pitanje Karamarkove ostavke nalazili su se bivši glavni tajnik HDZ-a Milijan Brkić te još dvoje ili troje članova Predsjedništva HDZ-a, potvrdio je to jučer novinarima Darko Milinović, koji je ujedno bio i najdetaljniji po pitanju opisa jučerašnjeg sukoba.

"Na komentare Brkića gledam kao na pokazatelj snage HDZ-a, svatko može izraziti stavove. Neki od članova Predsjedništva su tražili da Karamarko odstupi, ali na kraju sjednice nije bilo ni glasanja, Karamarko ih je pitao žele li, svi su odustali. Nama je najbitnije što prije formirati novu većinu, a koliko ja znam Brkić neće snositi sankcije. Ostao je u manjini, još je više ojačao Karamarko. Karamarko je još više preuzeo stranku u svoje ruke", rekao je jučer Milinović novinarima.

Brkić ide s orlovima

Stvari su toliko eskalirale da je Brkić, prema napisima većeg broja medija, na kraju okupljenima uputio i oštru poruku: "Radije ću biti s orlovima, nego s licemjerima jer orlovi jedu mrtve, a licemjeri žive!"

Novi glavni tajnik HDZ-a Domagoj Milošević kazao je pak kako je iznenađen pozicijom Brkića, jer je upravo on 4 godine bio Karamarkov najbliži suradnik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dodao je i kako se "ne radi o sukobu, nego o razilaženju".

Karamarko je sa sjednice Predsjedništva i Odbora izašao dobro raspoložen, a novinarima se obratio uz veliki osmjeh na licu.

Brkić nije bio raspoložen za izjave. Nakon svega, RTL-ov reporter je potvrdio kako je Brkić izvukao deblji kraj.

"Jedan od najstarijih i najiskusnijih članova predsjedništva HDZ-a mi sad u prolazu kaže: Razorio je Tomo Milijana. Razorio!", napisao je jučer po završetku sjednice.

> Vaso izazvao šefa HDZ-a i izgubio; Milinović: Karamarko je sad preuzeo stranku u svoje ruke

> Vaso odbrusio Karamarku i poslušnicima: "Radije ću biti s orlovima nego s licemjerima!"

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara