Tomurad smijenjen "zbog propusta u radu"

ZBOG utvrđenih propusta u radu, nedovoljne koordinacije i nadzora rada Prve Policijske postaje Zagreb i Policijske uprave zagrebačke razriješeni su dužnosti načelnik PU zagrebačke Marijan Tomurad i načelnik Prve PP Zagreb Danijel Žugel, a sa radnog mjesta pomoćnika načelnika Policijske postaje premješta se na drugo radno mjesto dosadašnji pomoćnik načelnika Marko Amidžić, priopćeno je iz MUP-a.

Također je priopćeno kako se na dužnost načelnika PU zagrebačke s 20. lipnjem 2008. raspoređuje Ivica Tolušić koji je do sada obnašao dužnost načelnika PU sisačko-moslavačke.

Dosadašnji načelnik PU zagrebačke Marijan Tomurad bit će raspoređen na druge odgovarajuće poslove u skladu sa zakonom propisanom procedurom.

Spomenuta informacija došla je baš u vrijeme dok Tomurad leži u jednoj od zagrebačkih bolnica, gdje su mu dijagnosticirane poteškoće opasne po zdravlje. Kako neslužbeno doznajemo, Tomurad je navodno imao srčani udar.

Nagađalo se kako bi razlog Tomuradove smjene mogla biti afera s Markom Perkovićem Thompsonom, odnosno suspenzija policijskog inspektora Josipa Gašparca koji je prijavio pjevača. Kako također doznajemo, Tomurad je imao svojih neslaganja s Gašparcem, ali još uvijek nije poznato je li upravo to bilo razlogom da se inspektora suspendira.

"Psi laju, karavane prolaze!"

Josip Gašparac je jučer u razgovoru za Index kazao kako će se uskoro doznati što stoji iza njegove suspenzije. Kako nije mogao pričati o slučaju, onima koji ga prozivaju poručio je tek: "Psi laju, karavane prolaze!".

Na Tomuradovo mjesto mogao bi doći šef sisačke policije Ivica Tolušić. Tomurad, prema pisanju medija, navodno nije jedini koji će biti smijenjen.

Cijeli niz nerazjašnjenih slučajeva

Osim toga, poznat je cijeli niz pritužbi na djelovanje najveće hrvatske policijske uprave, poglavito zbog velikog broja nerazjašnjenih slučajeva.

Ubojstvo Davora Žečevića, premlaćivanje direktora Zagrebačkih cesta Igora Rađenovića, kao i novinara Dušana Miljuša, ometanje istrage u vezi protuzakonitog odvođenja Mirjane Pukanić u psihijatrijsku bolnicu Vrapče, te posljednji slučaj u kojem je policijski inspektor Josip Gašparac smijenjen jer je kriminalistički obrađivao Marka Perkovića Thompsona zbog koncerta održanog na Trgu bana Josipa Jelačića, tek su najpoznatiji propusti zagrebačke policije.

Ig.M.
Foto: MUP
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara